Головна Новини Політика зовнішня політика США запроваджують нові санкції проти викрадачів українських дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

США запроваджують нові санкції проти викрадачів українських дітей

США запроваджують санкції проти "Артека" та матері Рамзана Кадирова

24 серпня 2023, 17:55
Поділіться публікацією:

У день незалежності України президент США Джо Байден оголосив про нові санкції проти росіян, причетних до депортацій українських дітей. Про це повідомляють "Коментарі".

США запроваджують нові санкції проти викрадачів українських дітей

"Артек" розташований в анексованому РФ Криму

"Сьогодні народ України вкотре відзначає свій День Незалежності, водночас страждаючи від тотального наступу путінської загарбницької війни за землю та владу. Вісімнадцять місяців українські родини живуть під щоденною загрозою російських ракет та реальністю жорстоких атак. Але народ України відмовився зламатися", — заявив Байден. — "І сьогодні ми оголошуємо про нові санкції, щоб притягнути до відповідальності винних у цих примусових переміщеннях та депортаціях і вимагати повернення українських дітей до їхніх родин".

Під американські санкції потрапили ще 11 фізичних осіб, серед яких уповноважені з прав дитини Калузької та Ростовської областей, чеченський омбудсмен Мансур Солтаєв та мати Рамзана Кадирова Аймані. Під санкції США також потрапив прем'єр Чечні Муслім Хучієв.

З юридичних осіб у списку санкцій тепер значиться дитячий центр "Артек" у Криму.

Зазначимо, що у липні поточного року Великобританія також запровадила санкції проти 13 осіб, серед яких чиновники, які причетні до депортації українських дітей, а також проти "Артеку".

Тим часом, з Росії до Азербайджану вилетів другий літак Пригожина: що відбувається.

РПЦ може оголосити святим "протеже" Шойгу. Він не програв жодної битви, але чинив безліч жорстокостей щодо підкорених народів і був шанований за Сталіна. 

А у Польщі стривожилися після смерті Пригожина: у чому причина. Прем'єр Польщі Матеуш Моравецький переживає, що після смерті Пригожина ПВК "Вагнера" стане небезпечнішою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини