Головна Новини Політика зовнішня політика США внесли українського політика до чорного списку
commentss НОВИНИ Всі новини

США внесли українського політика до чорного списку

Сполучені Штати ввели в четвер санкції відносно народного депутата України Андрія Деркача, якого звинувачують у спробі втрутитися в американські вибори

11 вересня 2020, 01:50 comments1516
Поділіться публікацією:

Міністерство фінансів США у четвер опублікувало заяву, в якій говориться, що українського нардепа Андрія Деркача внесли в чорний список. Політика звинувачують в тому, що він є "активним російським агентом протягом більше десяти років", використовуючи маніпуляції та обман в спробах вплинути на вибори в Сполучених Штатах і в усьому світі. Про це повідомляє Reuters.

США внесли українського політика до чорного списку

Ім'я Деркача неодноразово спливало у зв'язку з твердженнями президента Дональда Трампа, його особистого адвоката Руді Джуліані та деяких республіканських законодавців про те, що Хантер Байден використовував вплив на свого батька, щоб допомогти енергетичній компанії Burisma, членом правління якої він був.

Демократи кажуть, що Деркач допоміг організувати звинувачення Байдена. Вони та інші американські політики висловили особливу тривогу з приводу зв'язків Деркача з Джуліані.

Нагадаємо, раніше Андрій Деркач опублікував записи розмов нібито п'ятого президента України Петра Порошенка, колишнього віцепрезидента США Джо Байдена та ексдержсекретаря США Джона Керрі. Їх же він передав в Держбюро розслідувань. Там також пообіцяли записи прослухати та вирішити, як бути з ними далі. На записах, стверджує Деркач, — розмова Порошенка і Байдена. Байден нібито просить не втручатися в діяльність компанії Burisma і просить звільнити тодішнього генпрокурора Шокіна. Натомість обіцяє мільярд доларів кредитних гарантій США в допомогу Україні. Записи датовані 2015-2016 роками. Їх, каже нардеп, йому надали журналісти-розслідувачі. Хто саме — не уточнює.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини