Головна Новини Політика зовнішня політика США виступили проти дій союзника Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

США виступили проти дій союзника Росії

Американці перекидають додаткові військові сили

13 травня 2023, 21:55
Поділіться публікацією:

ВМС США збільшать свою присутність у Перській затоці та прилеглих водах для захисту суден від Ірану. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на Politico.

США виступили проти дій союзника Росії

Іран підтримує Росію

Це сталося після того, як Корпус вартових ісламської революції Ірану захопив два судна, включаючи нафтовий танкер Niovi під прапором Панами, в Ормузькій протоці. Уряд США засудив дії Ірану і заявив, що країна не має виправдання цим діям. США працюватимуть із групою з 11 країн, щоб забезпечити безпеку торговельного судноплавства в регіоні. ВМС США нададуть додаткові подробиці про підкріплення найближчими днями.

За останні два роки Іран вивів з ладу або атакував 15 танкерів, що призвело до напруженості у відносинах між Іраном та США щодо ядерної програми Ірану.

США заявили, що не дозволять іноземним чи регіональним державам поставити під загрозу свободу судноплавства на водних шляхах Близького Сходу, включаючи Ормузьку та Баб-ель-Мандебську протоки. Посилена присутність ВМС США в регіоні спрямована на безпеку всіх суден, що проходять через ці води.

Нагадаємо, що на війні в Україні Іран виступає за Росію. Він надав РФ свої безпілотники "Шахед", які росіяни перейменували на "Герань". Офіційно Іран свої військову допомогу Росії заперечує.

Тим часом, Гіркін зробив заяву про збиті російські літаки та гелікоптери.

У Мінобороні розповіли про ситуацію під Бахмутом: "Наші знищують ворога".

А Папа римський відмовився благословляти собаку. Він закликав італійців не відмовлятися від народження дітей, заводячи замість них собак та котів. У п'ятницю понтифік взяв участь у конференції, присвяченій демографічній кризі в Італії, і розповів про те, як одна з віруючих відкрила сумку та попросила його "благословити її малечу". Однак у сумці була не дитина, а невеликий песик. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини