Головна Новини Політика зовнішня політика США просить Китай, Японію та Індію постачати газ до Європи, якщо Росія нападе на Україну: що це може значити
commentss НОВИНИ Всі новини

США просить Китай, Японію та Індію постачати газ до Європи, якщо Росія нападе на Україну: що це може значити

Сполучені штати Америки готують резерви у випадку газової кризи у Європі, через війну Росії з Україною

2 лютого 2022, 17:10
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що адміністрація президента Сполучених штатів Америки та деякі європейські союзники звернулися до кількох великих імпортерів природного газу в Азії, включаючи Китай, з пропозицією відправити їхнє паливо до Європи у разі ескалації конфлікту в Україні. Про це пишуть у виданні Bloomberg із посиланням на власні джерела, передає портал "Коментарі".

США просить Китай, Японію та Індію постачати газ до Європи, якщо Росія нападе на Україну: що це може значити

Постачання газу до Європи у разі нападу Росії. Фото з відкритих джерел

За інформацією видання,  адміністрація Джо Байденавже провела перемовини з офіційними особами у Японії, Південній Кореї та Індії, а також у Пекіні. Також нині чиновники Білого дому проводять переговори з виробниками газу у Катарі, Нігерії, Єгипті та Лівії, щоб з'ясувати, чи зможуть вони збільшити видобуток газу у надзвичайній ситуації. 

"На відміну від нафти, на світовому газовому ринку мало резервних потужностей, і жоден виробник не заявив, що може прокачати більше газу за такий короткий термін", — пишуть у виданні Bloomberg.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Пентагон привів ще тисячі військових у підвищену готовність до перекидання до Європи. Байден скерував понад 3000 американських військових для розгортання для підтримки європейських союзників, повідомляє Wall Street Journal. Близько 2000 американських військовослужбовців перекинуться зі Сполучених Штатів до Польщі та Німеччини, а близько 1000 – з Німеччини до Румунії, пише журнал. Цього тижня Пентагон припустив, що переміщення військ може відбуватися з Європи.

Читайте також: Україна і Туреччина оголошують про створення зони вільної торгівлі: які переваги отримають українці





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини