Головна Новини Політика зовнішня політика США звинуватили Huawei в шпіонажі - Україна в знак солідарності знімає все обладнання виробника
commentss НОВИНИ Всі новини

США звинуватили Huawei в шпіонажі - Україна в знак солідарності знімає все обладнання виробника

Останні роки між США і Китаєм йдуть торгові війни, що торкнулося і ринків збуту

23 грудня 2020, 16:06
Поділіться публікацією:

Вашингтон звинуватив Huawei в роботі на китайські спецслужби. Через це МЗС України тепер знімає все обладнання виробника.

США звинуватили  Huawei  в шпіонажі - Україна в знак солідарності знімає все обладнання виробника

Як заявив представник Держдепу Сполучених штатів Кіт Крач, така ініціатива вже погоджена з українським прем'єр-міністром Денисом Шмигаль. Причому за його словами, так вчинять і уряди інших країн.

Згода виконати прохання Вашингтона в Держдепі пояснили прихильністю України принципам інформаційної безпеки. Представник США нагадав, що раніше Київ відмовився від китайського виробника в рамках проекту "Розумне місто", віддавши перевагу американській компанії.

Останні роки між США і Китаєм йдуть торгові війни, що торкнулося і ринки збуту. Наприклад, рік тому Вашингтон виступив різко проти продажу Україною Китаю акцій підприємства "Мотор Січ", фактично заблокувавши угоду.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в Британії намагаються винайти так званий "Паспорт свободи". Цей електронний "документ" дозволить британцям, які не інфіковані коронавірусною хворобою, відвідувати місця скупчення людей, такі як кафе і ресторани, навчальні заклади та бізнес-центри. За інформацією представників ЗМІ, уряд країни вже уклало угоду з двома IT-корпораціями для створення програми.
Крім того, порталу стало відомо про те, що премьєр-міністр Денис Шмигаль розповів про найбільші досягнення уряду під його головуванням. За його словами, вісім місяців невеликий час для того, щоб підбивати підсумки. Але він звернув увагу, що його уряд закінчив реформу децентралізації шляхом проведення місцевих виборів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини