Головна Новини Політика зовнішня політика США + «Нормандський формат»: Нуланд зняла інтригу, озвучивши позицію Білого дому з цього питання
commentss НОВИНИ Всі новини

США + «Нормандський формат»: Нуланд зняла інтригу, озвучивши позицію Білого дому з цього питання

США вже дали зрозуміти Україні Європі та Росії, що готові включитися у переговорний процес

11 вересня 2021, 14:24
Поділіться публікацією:

Вашингтон готовий дати позитивну відповідь на пропозицію України приєднатися до переговорів Києва, Берліна, Парижа і Москви з питання Криму та Донбасу, але є низка умов, які обов'язково варто врахувати. Як інформує видання "Коментарі", таку позицію озвучила заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд, виступаючи по відеозв'язку на форумі "Ялтинська європейська стратегія", пише УНІАН.

США + «Нормандський формат»: Нуланд зняла інтригу, озвучивши позицію Білого дому з цього питання

Вікторія Нуланд. Фото: LIGA.net

Вікторія Нуланд нагадала, що США за часів президента Обами вже були залучені до переговорного процесу щодо врегулювання конфлікту в Україні, але тоді Вашингтон не був стороною переговорів, а лише брав участь у паралельному процесі, підтримуючи прагнення Німеччини та Франції допомогти залагодити конфлікт. Берлін і Париж вже тоді були учасниками "Нормандського формату".

На думку Вікторії Нуланд, не видно, щоб переговорний процес істотно допоміг досягти довгоочікуваного світу в Україні. При цьому Вікторія Нуланд заявила, що США готові приєднатися і зараз до переговорного процесу, якщо інші країни побачать у цьому користь. Цю позицію вже було озвучено й Україні, і Росії, і Європі.

Нуланд додала, що США готові брати участь як у самому "Нормандському форматі", так і поза ним, якщо зможуть таким чином допомогти вийти на якесь мирне вирішення.

Зазначимо, портал "Коментарі" повідомляв — у Кремлі заявили, що не бачать можливості для зустрічі у "Нормандському форматі" або особисто з президентом України Зеленським, якщо українська сторона знову порушуватиме питання Криму, яке у Москві вважають закритим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.unian.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини