Головна Новини Політика зовнішня політика США на 48 годин закривають аеропорт Кабула
commentss НОВИНИ Всі новини

США на 48 годин закривають аеропорт Кабула

За останні сім днів 12 людей були або застрелені, або загинули у натовпі

22 серпня 2021, 13:31
Поділіться публікацією:

Аеропорт столиці Афганістану  Кабула закриють на 48 годин. Протягом цього часу відбудеться евакуація тих, хто вже знаходиться в аеропорту. Про це повідомляє Кhaama.

США на 48 годин закривають аеропорт Кабула

США та інші держави рекомендували своїм громадянам не приходити в аеропорт. Фото: aex.ru

У Державному департаменті США заявили, що найгірша гуманітарна ситуація навколо аеропорту Кабула "досягла свого піку та абсолютно безпрецедентна". Зазначається, що за останні сім днів 12 людей були або застрелені, або загинули у натовпі.

США та інші держави рекомендували своїм громадянам не приходити в аеропорт, адже тисячі людей заполонили вхід перед головними воротами.

Раніше "Коментарі" писали, що 13 країн спільно працюють над тим, щоб евакуювати якомога більшу кількість афганських громадян, які очікують в аеропорту Кабула (Афганістан).  

Йдеться про такі країни, як Бахрейн, Німеччина, Данія, Італія, Казахстан, Кувейт, Катар, Таджикистан, Туреччина, ОАЕ, Великобританія, Сполучені Штати та Узбекистан. Ці країни "вже приєдналися або скоро приєднаються до транзиту американських і афганських громадян аеропорту Кабула". Деякі країни, зокрема Німеччина і країни Близького Сходу, готові приймати евакуйованих із Кабула людей. У п'ятницю, 20 серпня, протягом шести годин з аеропорту не вилітали евакуаційні рейси. Літакам було нікуди летіти, оскільки Катар на той момент прийняв 8000 евакуйованих осіб на авіабазі Аль-Удейд. Зараз польоти відновилися.

Нагадаємо, що до Кабула все ще прилітають представники зовнішньополітичного американського відомства, щоб допомогти афганцям, які мають право на евакуацію, в оформленні імміграційних документів. За словами Прайса, всього за одну ніч США вдалося значно збільшити кількість американських громадян і афганців, які мають право на евакуацію або імміграцію в США. Вони в аеропорту Кабула чекають вильоту в США. Американські фахівці, що займаються імміграційними візами, працюють не тільки в Кабулі, а й у Катарі та Кувейті.

США не можуть приймати афганських громадян, які ще не отримали імміграційних віз, але мають право на евакуацію. Процес отримання американської візи — тривалий і складний. Заявників перевіряють дуже ретельно і по кілька разів. У посольстві США в Кабулі заявили, що не мають можливості організувати безпечний прохід в аеропорт своїм громадянам, які мають право на евакуацію.

15 серпня бойовики "Талібану" заявили, що контролюють 100% території Афганістану. Тоді вони погодилися на перехідний уряд, який повинен був очолити колишній міністр внутрішніх справ Алі Ахмад Джалалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини