Головна Новини Політика зовнішня політика "Справа Байдена" і Україна: на що розраховують політики
commentss НОВИНИ Всі новини

"Справа Байдена" і Україна: на що розраховують політики

Чи будуть використовувати українські політики "справу Байдена" для зведення рахунків зі своїми противниками - думки експертів

25 грудня 2020, 13:31
Поділіться публікацією:

Зміна влади в США вплине на весь світ, вважають аналітики. Однак, приходом до влади Джо Байдена можуть в своїх цілях скористатися деякі українські політики, оскільки в "справі Байдена" відзначилися представники українського політикуму. Про те, хто може стати вигодонабувачем і хто постраждає від можливих кулуарних ігор з читачами "Коментарів" поділилися українські експерти.

"Справа Байдена" і Україна: на що розраховують політики

Колаж "Коментарів" - автор Дмитро Романюк

"Залучення зовнішніх сил таїть свої небезпеки"

На думку керівника Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків Михайла Дяденко, бенефіціарами, які будуть намагатися активно використовувати факт президентства Байдена в Україні, стане група так званих соросят. До неї у нас умовно відносять представників "Голосу", а також частина відставленого Кабміну Гончарука. Такого роду політики, зазначає експерт, і раніше намагалися залучати зовнішні сили для впливу на внутрішньоукраїнські справи.

"Інші політики, в тому числі з оточення п'ятого президента Петра Порошенка, мені здається, будуть більш обережно ставитися до того, щоб залучати зовнішні сили до зведення рахунків зі своїми політичними опонентами, — продовжує Михайло Дяденко. — Як показав досвід депутата Андрія Деркача і колишнього українського дипломата Андрія Теліженко (співпрацювали з адвокатом президента США Дональда Трампа — Рудольфом Джуліані, намагаючись добувати компромат на Джо Байдена і його сина Хантера — прим. Ред.), Навіть якщо ти намагаєшся допомогти представниками діючої американської адміністрації, можеш нарватися на санкції. У США в принципі не люблять, коли хтось намагається впливати на їх внутрішні справи. Це — свого роду ведмежа послуга для американських політиків з боку українців. Тому, наголошую, оточення Порошенко або інших політиків  навряд чи будуть намагатися якось використовувати "фактор Байдена" для відомості з кимось рахунків. Та й навряд чи б у них це вийшло".

Те ж саме, підкреслює експерт, стосується оточення Зеленського.

"І він, і представники його офісу, його команди, досить обережно поводилися і під час спроби демократів влаштувати Трампу імпічмент (після телефонної розмови із Зеленським), і під час спроб республіканців добути компромат на Байдена. Така розумна обережність, вважаю, буде притаманна нашому вищому керівництву і надалі", — зазначає Михайло Дяденко.

"Швидше за все, справу Байдена зіллють"

Кандидат політичних наук, політичний експерт Дмитро Гаврилюк вважає, що США при президенті Байдена будуть носіями гібридної дипломатії.

"Про що мова? На ділі триватиме робота над військовими поставками для нашої армії, але одночасно комунікація з українською владою буде дуже обмеженою. Яскравий приклад — запрошення на інавгурацію Байдена колишнього президента України — Петра Порошенка. Вважаю, що як "жест доброї волі" в умовній "справі Байдена" різко не знайдуть складу злочину Хантера Байдена. Переконаний, що допоможе в цьому пану Зеленському його "вірний генерал" пані Венідіктова (генпрокурор Ірина Венедиктова — ред.) Вона повинна показати свою "ефективність" тощо ", — розмірковує політексперт.

Дмитро Гаврилюк не думає, що через "справи Байдена" в Україні можуть полетіти чиїсь голови.

"Швидше за все, це справа" зіллють "- і скажуть, що нічого не було, доказів немає, — прогнозує він. — Єдине — це слідчі, які вели цю справу, різко стануть не компетентними персонами, яких можна буде "списати". Припускаю, що головна лінія поводження ЗеКо (Зеленського і компанії) — це взагалі не коментувати ситуацію з цією справою найближчим часом. А то і взагалі".

Як повідомляв портал "Коментарі", YouTube видалить все нові відео, в яких стверджується, що президент Дональд Трамп програв вибори в США Джозефу Байдену через шахрайство або помилок, повідомив в середу в своєму блозі YouTube.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини