Головна Новини Політика зовнішня політика Спілкування на "ти" та конфуз: Путін і Макрон зустрілися у Москві (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Спілкування на "ти" та конфуз: Путін і Макрон зустрілися у Москві (ВІДЕО)

Після візиту до Москви на президента Франції чекають у Києві

7 лютого 2022, 23:40
Поділіться публікацією:

Лідери РФ та Франції Володимир Путін та Еммануель Макрон зустрілись в російській столиці. Вони спілкуються, називаючи один одного на "ти".  Президент Франції звертається до свого російського колеги, називаючи його Володимир. Про це повідомляє "РИА Новости", оприлюднивши  фрагмент відео.

Спілкування на "ти" та конфуз: Путін і Макрон зустрілися у Москві (ВІДЕО)

Зустріч Путіна та Макрона в Москві (фото з відкритих джерел)

Розпочинаючи зустріч, очільник Росії сказав, що радий побачити французького колегу  вперше через два роки. Макрон, відповідаючи, дякував за виділений для їх зустрічі час.

 Лідер Франції під час цієї зустрічі відмітив, що ця розмова може розпочати  шлях  деескалації  для України та ставить  на меті не допустити бойові дії.  Після того, як бесіда закінчиться, пройде робочий обід та президенти вийдуть на спільну пресконференцію для журналістів.

 Але зустріч не обійшлась без заминок. Коли два лідери вже зайняли місця за спільним столом, не було зрозуміло, чи працюватимуть з ними перекладачі. Використовуючи синхронний переклад, обом президентам необхідно було одягнути навушник. Російський лідер цю обставину уточнив. Зрозумівши, він кивнув і почав говорити.

Наразі відомо, що зустріч президентів вже закінчилася, вона тривала 5 годин.

Макрон закликав Кремль зупинити ескалацію біля кордонів України. Він також заявив, що єдиним шляхом для досягнення миру і спокою у ЄС є дипломатичні переговорити та діалог, що буде тривати і надалі.

Заяви з боку французької сторони ще немає.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Макрон відвідає Москву та Київ, чи вдасться знизити градус напруженості. На думку президента Франції, Європа має піти на поступки. Він натякає, що західним країнам, можливо, доведеться піти на компроміс із Росією. У Києві Макрон розповідатиме про необхідність виконання Мінських угод. Але для нас цей візит важливий тим, що Франція як ядерна країна підтвердить підтримку нашого суверенітету та територіальної цілісності.

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини