Головна Новини Політика зовнішня політика Спекуляції на гарячій темі: у Міненерго відреагували на заяви Путіна про українську ГТС
commentss НОВИНИ Всі новини

Спекуляції на гарячій темі: у Міненерго відреагували на заяви Путіна про українську ГТС

Українська ГТС може прокачувати до 120 млн кубометрів на день

23 жовтня 2021, 21:15
Поділіться публікацією:

Заява очільника Росії Володимира Путіна щодо того, що наша газотранспортна система може не витримати нового збільшеного транзиту російського голубого палива, це — чергові спекуляції та маніпуляції Кремля на гарячій темі. Міністерство енергетики своєю чергою повідомляє  про кількість аварій, що мають місце в газотранспортній системі сусідньої країни. Про це інформує "Радіо Свобода", оприлюднюючи коментар помічника  керівника цього міністерства Олени Зеркаль. 

Спекуляції на гарячій темі: у Міненерго відреагували на заяви Путіна про українську ГТС

Лана Зеркаль (фото з відкритих джерел)

 За словами радниці міністра, РФ цього року експлуатує нашу газотранспортну систему далеко не на повну можливість.

Вона сказала, що українською трубою йде лише 20 % від тої кількості, яку можна поставляти до країн Євросоюзу. Зараз постачається  85 млн кубометрів за день, а можна збільшувати прокачування до 120 млн кубометрів.

 Радниця зазначила, що слова російського президента про виконання його країною заключених контрактів — це чергові маніпуляції, як з цифрами, так і з фактами. Два роки тому, коли ремонтувалась вітка "Північного потоку-1", через українську трубу йшла рекордна кількість газу -300 млн кубометрів на день і все було добре. Замовники його отримали.

 Пані Зеркаль згадала і про статистику аварій в російській ГТС. І підсумувала, що їх кількість, що відбувається на маршруті в Росії і  скільки на території України, то цю статистику навіть не можна порівнювати.

 При цьому, свій скандальний вислів, про українську трубу, яка може лопнути, очільник Кремля озвучив ще 6 жовтня цього року.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Путін повідомив, коли пустять газ другою ниткою "Північного потоку-2".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини