Головна Новини Політика зовнішня політика Служба BBC назвала Севастополь і Сімферополь російськими містами — реакція Мінкульту
commentss НОВИНИ Всі новини

Служба BBC назвала Севастополь і Сімферополь російськими містами — реакція Мінкульту

Новий юридично-територіальний скандал спалахнув на фоні протестів щодо визволення російського опозиціонера Навального із в’язниці

25 січня 2021, 13:10
Поділіться публікацією:

Минулими вихідними на території Російської Федерації відбулися мітинги на підтримку незаконного затриманого опозиціонера Олексія Навального. Акції підтримки були організовані у 200 містах Росії та інших країн, їх висвітлювали десятки ЗМІ, у тому числі й служба BBC. На її дещо скандальний матеріал і звернули увагу в Міністерстві культури та інформаційної політики України.

Служба BBC назвала Севастополь і Сімферополь російськими містами — реакція Мінкульту

BBC знову назвали Крим російським незважаючи на окупацію. Фото: The Independent

Проблемним моментом є те, що у збірній інформації щодо кількості протестів по містах, Сімферополь та Севастополь назвали російськими містами. При цьому російська філія служби BBC (скандал стосується сам її) промаркувала ці два населені пункти позначкою "Росія анексувала Крим і Севастополь у 2014 році".

Служба BBC назвала Севастополь і Сімферополь російськими містами — реакція Мінкульту - фото 2

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко вже висловив своє обурення ситуацією. На його думку, хоч фігура Олександра Навального і є одіозною та неоднозначною, кожна людина має право на мирний протест. Український урядовець засуджує жорстокість представників ОМОН, які затримували учасників акції на підтримку Навального, а ще — категорично проти висвітлення подій, як  зробили у BBC.

"Коли російське бюро Бі-Бі-Сі у своєму пості відносить  Севастополь та Сімферополь — до російських міст, хоч і згадує про анексію — це вже подвійні стандарти. Бі-Бі-Сі багато років вважається міжнародним взірцем достовірності інформації у матеріалах, тому МКІП звернеться до Посольства Великої Британії в Україні, щоб отримати роз’яснення від штаб-квартири Бі-Бі-Сі у Лондоні, чому їхня російська філія внесла Севастополь та Сімферополь у список російських міст, де проходили акції протесту проти затримання Навального", — написав міністр у Telegram.

На думку Ткаченка, дотримання інформбезпеки (ЗМІ та інформагентствами зокрема) — одна із важливих складових у гібридній війні з Росією та дотриманні міжнародних санкцій проти РФ.

Як уже повідомляли "Коментарі", реакція російських силовиків на протести задля підтримки Олексія Навального була досить жорстокою. Крім того, під час акції була затримана дружина опозиціонера — Юлія Навальна.

Також на порталі можна дізнатися, яким чином відбулася подібна акція протесту у Києві і хто намагався її зірвати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/otkachenkokyiv
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини