Головна Новини Політика зовнішня політика Словаччині та Угорщині «прилетіло» від України: що отримали шантажисти
commentss НОВИНИ Всі новини

Словаччині та Угорщині «прилетіло» від України: що отримали шантажисти

18 липня 2024, 15:43 comments5060
Поділіться публікацією:

Словаччина та Угорщина перестали отримувати російську нафту трубопроводом "Дружба" через заборону на транзит, яка була запроваджена Україною.

Словаччині та Угорщині «прилетіло» від України: що отримали шантажисти

Нафтопровід "Дружба"

"Оце правильна розмова з шантажистами. По-іншому вони не розуміють. Україна заблокувала постачання російської нафти Угорщині", — відзначив політолог Тарас Загородній.

За його словами, Україна може докластися до того, що рейтинги голови уряду Угорщини Віктора Обрана почнуть падати.

"Думаю, що можна знайти дуже великі дефекти на нафтопроводі, які треба буде ремонтувати. Рік. А може два. Та дуже сумно дивитися як тусовка Орбана буде втрачати рейтинги через підвищення цін на пальне, оскільки росіяни їм зі знижками дають", — відзначив експерт.

Окрім того, він вважає, що давно треба витурити ОТП банк, який продовжує працювати в Росії та жирувати на кістках українців в Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна заблокувала постачання російської нафти до Угорщини. Зокрема, глава угорського МЗС Петро Сіярто повідомив, що постачання російської нафти до Угорщини заблоковано. Угорщина була однією із трьох європейських країн, які продовжують отримувати барелі з Росії. За словами Сіярто, причиною стали нові санкції України проти "Лукойлу".

Посилення санкцій Києва в червні де-факто заборонило "Лукойлу", який експортував до Угорщини по 4 млн тонн нафти щорічно, прокачування нафтопроводом "Дружба", південна гілка якого проходить через територію України, уточнив Сіярто. Також після зустрічі із головою МЗС країни-агресора Сергієм Лавровим він повідомив, що Угорщина та РФ разом працюватимуть над відновленням постачання нафти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини