Головна Новини Політика зовнішня політика Скільки снарядів отримали ЗСУ замість обіцяного мільйона: названо точну кількість
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки снарядів отримали ЗСУ замість обіцяного мільйона: названо точну кількість

У 2023 році Україна отримала вдвічі менше снарядів, ніж обіцяв Євросоюз

6 грудня 2023, 20:15
Поділіться публікацією:

Впродовж поточного року Україна отримала від країн ЄС лише 480 тисяч снарядів, тоді як Брюссель обіцяв мільйон боєприпасів. Про це пише видання Reuters, повідомляє портал "Коментарі".

Скільки снарядів отримали ЗСУ замість обіцяного мільйона: названо точну кількість

ЄС не виконав обіцянку про виділення Україні мільйона снарядів. Фото з відкритих джерел

Видання повідомляє, що країни Євросоюзу у рамках ініціативи Єврокомісії щодо прискореного виробництва снарядів змоги виробляти для потреб ЗСУ лише близько 60 тисяч снарядів.

У рамках ініціативи ЄС планував доставити Україні мільйон боєприпасів до весни наступного року.  

Відповідна схема була центральною частиною ініціативи ЄС щодо збільшення поставок Україні важливих 155-мм артилерійських снарядів, дозволяючи європейським країнам розміщувати замовлення через контракти, укладені Європейським оборонним агентством (EDA).

Раніше портал "Коментарі" повідомив, що глава Міноборони Рустем Умеров розповів, що Сили оборони пройшли другу лінію оборони армії РФ і перебувають перед третьою, а Україна має план війни на 2024 рік. Він наголосив, що його міністерство готове запросити зовнішніх аудиторів для перевірки закупівель. Глава відомства заявив, що якщо війна розтягнеться на роки, то цивілізованому світу має бути соромно, позаяк Росія продовжить знищувати демократію.

"Коментарі" також писали, що ЗСУ найближчими місяцями отримають від Німеччини 200 тисяч артилерійських боєприпасів. Глава Міноборони Німеччини зазначив, що оборонна промисловість країн не може виробляти відповідної продукції досить швидко. При цьому міністр оборони натякнув, що найближчими місяцями ситуація значно покращиться. За його словами, лише Німеччина поставить майже 200 тисяч боєприпасів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини