Головна Новини Політика зовнішня політика Скільки країн готові виробляти зброю разом з Україною: відповідь Кулеби
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки країн готові виробляти зброю разом з Україною: відповідь Кулеби

За інформацією Дмитра Кулеби, зброю з Україною вироблятимуть майже 60 компаній із 23 країн світу

17 жовтня 2023, 15:20 comments5821
Поділіться публікацією:

До створеного з ініціативи України Альянсу оборонних індустрій уже приєдналися 59 іноземних компаній із 23 країн світу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Скільки країн готові виробляти зброю разом з Україною: відповідь Кулеби

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Глава МЗС назвав такий Альянс "конкретними зобов'язаннями" з боку іноземних підприємств разом із українською стороною створювати необхідне озброєння.

Міністр зазначив, що робота з нарощування виробництва різних типів боєприпасів та зброї в країнах Північноатлантичного альянсу розпочалася ще минулого року — на тлі зменшення запасів у державах-членах НАТО, які передавалися Україні в рамках військової допомоги.

Тепер новостворений Альянс оборонних індустрій зміг "мінімізувати" ризик вичерпання запасів снарядів та озброєнь.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ніхто не робив якихось ілюзій щодо того, що запаси зброї у союзників України не нескінченні. Тому велася робота над збільшенням виробництва зброї в країнах НАТО. Таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пообіцявши, що союзники точно знайдуть кошти для продовження військової підтримки України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чергове засідання формату "Рамштайн" (уже 16-те) щодо підтримки України у протистоянні російській агресії відбулося на тлі загострення ситуації на Близькому Сході, а також активізації росіян на сході нашої країни, де вони потужними силами атакують Авдіївку. Вперше у зустрічі "Рамштайн" взяв участь президент України Володимир Зеленський. Які висновки можна зробити після "Рамштайну-16"? Чому Україні досі не дають так потрібних далекобійних ракет ATACMS, та й постачання літаків серйозно затягнулося? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини