Головна Новини Політика зовнішня політика Символ Z – під забороною: Кулеба звернувся до світової спільноти
commentss НОВИНИ Всі новини

Символ Z – під забороною: Кулеба звернувся до світової спільноти

"Z" означає російські військові злочини, розбомблені міста та тисячі вбитих українців

29 березня 2022, 11:50
Поділіться публікацією:
Глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав держави криміналізувати використання символу "Z" як способу публічно підтримати війну РФ проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це головний український дипломат написав у себе в Twitter.

Дмитро Кулеба зазначив, сьогодні кожен, хто використовує літеру "Z", повинен розуміти, що він підтримує військові злочини Росії в Україні, підтримує обстріл мирних українських міст. Злочини Росії в Україні – це зруйновані міста та тисячі вбитих громадян України. За час російського вторгнення символ "Z" багато хто у світі почав порівнювати з нацистською свастикою часів Другої світової війни.

"Публічна підтримка цього варварства має бути заборонена", — написав міністр.

Зазначимо, у перші дні вторгнення багатьох здивувала російська військова техніка, яка вторглася до України. На ній була нанесена білою фарбою буква "Z". Пізніше стало зрозуміло, що це новий пропагандистський меседж російської пропаганди, адже про нове позначення почали говорити російським пропагандисткам ТБ, а також у заходах за участю перших осіб Росії.

В уряді Німеччини вже виступили з ініціативою заборонити на території країни використання символу Z. За його використання може бути передбачена кримінальна відповідальність. При цьому в Німеччині уточнили, що не йдеться про заборону літери Z, а лише про заборону символу Z.

Читайте також на порталі "Коментарі" – окупанти обстріляли Миколаївську ОДА , дочекавшись, поки люди вийдуть на роботу. З фото, що з'явилися, в мережі видно, як ворожа ракета потрапила точно в ціль.

Символ Z – під забороною: Кулеба звернувся до світової спільноти

Російські війська. Фото: з відкритих джерел



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини