Головна Новини Політика зовнішня політика Сибіга замість Кулеби: чи догодить Зеленському новий глава МЗС
commentss НОВИНИ Всі новини

Сибіга замість Кулеби: чи догодить Зеленському новий глава МЗС

Новий очільник МЗС має чималий дипломатичний досвід

12 вересня 2024, 21:09
Поділіться публікацією:

Новий міністр закордонних справ Андрій Сибіга – дуже досвідчений дипломат. Однак, на відміну від свого попередника Дмитра Кулеби, Сибіга не буде незалежним, а натомість буде вкрай чутливим до побажань Офісу президента, вважає політолог Ігор Рейтерович.   

Сибіга замість Кулеби: чи догодить Зеленському новий глава МЗС

Сибіга очолив МЗС. Фото з відкритих джерел

"Як і його попередник, Сибіга – високопрофесійний дипломат, колишній посол з великим бекграундом. У нього точно не буде проблем, щоб швидко ввійти у курс справ на новій посаді. Водночас переконаний, що Сибіга буде ще більш чутливим до побажань Офісу президента та, мабуть, буде навіть не третьою людиною, відповідальною за міжнародну політику", — заявив Ігор Рейтерович.  

На думку політолога, причиною звільнення Дмитра Кулеби стала фізична втома за 2,5 роки роботи в умовах війни або ж надмірна незалежність від Офісу президента. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кандидат у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс перемогла у дебатах кандидата від республіканців Дональда Трампа за рахунок впевненості та наступальної тактики, заявив політолог Володимир Фесенко. Політолог відзначив, що в наступальності та зовнішніх невербальних проявах емоцій Гарріс успішно зіграла на полі Трампа і, можливо, саме тому перемогла в дебатах.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що підготовка російських загарбників до контрнаступу на Курщині була очевидна ще тиждень тому, коли ворог почав накопичувати боєприпаси поблизу лінії зіткнення, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник. "Бронеколона з 56 одиниць техніки прорвала нашу оборону біля Коренево і з півдня врізалась в Снагість. Одночасно ворог завдав удару піхотними групами зі східного напрямку в напрямку 10-е Жовтня — Вишнівка. Вишнівку піджали з півдня і сходу, а тому не готовий сказати, що там зараз. Як і не зрозуміло, що в Снагості", — розповів офіцер ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини