Головна Новини Політика зовнішня політика Сі Цзіньпін розповів, до чого може призвести конфлікт КНР та США
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін розповів, до чого може призвести конфлікт КНР та США

Лідери Китаю та США проводять зустріч у Сан-Франциско

16 листопада 2023, 00:20
Поділіться публікацією:

Глава КНР Сі Цзіньпін зустрівся з американським президентом Джо Байденом в історичному маєтку на південь від Сан-Франциско, де вони проводять двосторонні переговори. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає Бі-бі-сі. Пізніше китайський лідер візьме участь у саміті АТЕС.

Сі Цзіньпін розповів, до чого може призвести конфлікт КНР та США

Зустріч Сі Цзінпіна та Джо Байдена

ЗМІ передають слова офіційного вітання Джо Байдена на адресу китайського візаві:

"Ми не завжди погоджувалися, що не дивно, але наші зустрічі завжди були відвертими, прямими і корисними, — заявив Байден під час зустрічі з високим китайським гостем. — Я ціную наш діалог, тому що на мій погляд дуже важливо, щоб ми з вами чітко розуміли один одного, як лідер лідера, без будь-яких помилок чи непорозуміння".

Сі Цзіньпін у свою чергу зазначив, що "конфлікт Китаю і США спричинив би нестерпні наслідки, а світ досить великий для процвітання обох країн".

Очікується, що під час зустрічі світові лідери узгодять подальші кроки щодо покращення двосторонніх відносин та обговорять проблеми у світі, зокрема, війну в Україні та конфлікт на Близькому Сході.

"Байден шукатиме способів переконати Китай знизити свою підтримку війни Росії в Україні, і, ймовірно, підкреслить, що червоною лінією для США є надання Китаєм зброї Росії", — каже Метью Брайза.

Тим часом, Путін зробив заяву про втручання у майбутні вибори в Росії. Він натякнув, що демократичних виборів у Росії не буде.

Пашинян дав час Путіну та його союзникам подумати над проблемами: про що йдеться. Пашинян зробив нову заяву щодо діяльності ОДКБ.

А Медведєв зробив новий божевільний прогноз для України: до чого тут США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини