Головна Новини Політика зовнішня політика Шольц хоче зустрітися з Путіним: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц хоче зустрітися з Путіним: що відомо

Глава німецького уряду планує особисто обговорити з главою Кремля газові поставки та питання України

3 січня 2022, 12:53
Поділіться публікацією:

Новий глава німецького уряду Олаф Шольц заявив про намір особистої зустрічі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Серед питань, які його турбують — майбутні поставки газу до Німеччини та українське питання. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на Bild.

Шольц хоче зустрітися з Путіним: що відомо

Олаф Шольц хоче особисто зустрітися з Володимиром Путіним. Фото з відкритих джерел

"Канцлер хоче "кваліфікованого нового початку" у стосунках з Путіним, і незадовго до Різдва розмовляв з главою Кремля по телефону," — пише видання  BILD, посилаючись на власні джерела.
Як зазначають журналісти видання, Шольц планує переглянути стосунки з Росією, які складались за часів Меркель, і цим питанням займатиметься особисто. Зустріч лідерів Росії та ФРН може відбутись уже найближчим часом. Джерела видання впевнені, що вона відбудеться точно у січні 2022 року.  Тим паче, що перемовини німецька сторона веде з Кремлем уже останні два тижні.

Найбільше Шольца турбують питання поставок газу до Німеччини та загрози ескалації конфлікту в Україні. Нагадаємо, про нашу державу він згадав, навіть, у своєму новорічному привітанні до німецьких громадян. Він прокоментував можливий повномасштабний наступ Росії на Україну, зазначивши, що жодні  кордони не повинні порушуватись.

22 грудня Олаф Шольц вже мав телефонну розмову з Володимиром Путіним, де були обговорені обставини "мінських домовленостей". За інформацією журналістів, Німеччина не полишає намірів відновити нормандський формат за участю Росії, України, Франції та Німеччини.

Читайте також: В Офісі президента після розмови Байден-Зеленський побачили особливий характер стосунків





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини