Головна Новини Політика зовнішня політика Шмигаль зустрівся з Папою Римським у Ватикані: про що говорили
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль зустрівся з Папою Римським у Ватикані: про що говорили

Зустріч відбулася в Апостольському палаці Ватикану

25 березня 2021, 16:26
Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск прийняв на приватній аудієнції Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. Зустріч відбулася в Апостольському палаці Ватикану. Про це повідомляє пресслужба Ватикану у четвер, 25 березня.

Шмигаль зустрівся з Папою Римським у Ватикані: про що говорили

Денис Шмигаль і Папа Римський - фото з відкритих джерел

Під час зустрічі були підтверджені добрі двосторонні відносини між Святим Престолом і Україною. Сторони обговорили "деякі поточні питання взаємного інтересу, а також різні теми, пов'язані з життям і діяльністю Католицької Церкви в країні".

Зазначається, що Папа Франциск і український прем'єр-міністр обговорили кризу в системі охорони здоров'я і ситуацію на сході України, висловивши надію, що недавні порушення режиму припинення вогню поступляться місцем жестам, які сприятимуть мирному вирішенню конфлікту.

Після бесіди з Папою Прем'єр-міністр України зустрівся з ватиканським державним секретарем кардиналом П'єтро Пароліном і з секретарем із зв'язків з державами архієпископом Полом Річардом Галлахером.

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск напередодні 8 Березня нагадав про роль жінок у світі. Понтифік згадав і про Богоматір, яка "захищає зверху".

Крім того, Папа Римський провів богослужіння в місті Мосул, яке колись було столицею ІДІЛу. Франциск провів службу на міській площі, яка оточена зруйнованими будівлями і руїнами церков. Папа Римський заявив, що ця країна піддалася варварським ударам, були знищені культурні місця, а тисячам людей довелося рятуватися втечею. Після цього Папа Римський висловив свою подяку усім жінкам Іраку, які не падали духом навіть у важкі часи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини