Головна Новини Політика зовнішня політика Шмигаль прокоментував лист СБУ з попередженням про кризу в енергетиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль прокоментував лист СБУ з попередженням про кризу в енергетиці

Глава уряду запевняє, що газу вистачить, з вугіллям баланс позитивний

17 грудня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Виходячи з тих показників щодо кількості запасів газу в газосховищах, можна з упевненістю сказати, що опалювальному сезону в Україні нічого не загрожує. Він має пройти безперебійно. Якщо ж говорити про запаси вугілля в Україні, то сьогодні баланс позитивний. Як передає портал "Коментарі", про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді. Так глава уряду прокоментував попередження СБУ про погану ситуацію в енергетичній сфері України.

Шмигаль прокоментував лист СБУ з попередженням про кризу в енергетиці

Денис Шмигаль. Фото: УНІАН

Денис Шмигаль розповів, що Україна щомісяця має приблизно 2 млн. тонн вугілля. До цієї суми входить видобуток вугілля на території України, а також імпорт із інших країн. При цьому Україні потрібно для споживання на місяць 1,7 млн. тонн. Отже, за тими показниками, які має Міністерство енергетики, проблем із запасами вугілля в Україні немає. З цією темою питання вирішено.

Зазначимо, раніше у розпорядженні ЗМІ з'явилася інформація про те, що СБУ адресувало в Кабмін листа, в якому попередила, що тривожною виглядає ситуація із запасами вугілля на складах. Ці запаси на сьогоднішній день у 5 разів менші від обсягів, яких потребує країна.

Читайте також на порталі "Коментарі" – голова "Нафтогазу" Юрій Вітренко попередив українців, що треба сподіватися, що зниження температури у лютому не буде. Якщо на градуснику буде -15 і нижче, то справді країна може мати серйозні проблеми з опаленням. При цьому керівник "Нафтогазу" зробив уточнення, що це проблема не нова. Вона була й усі попередні роки. Таку заяву Юрій Вітренко зробив у ефірі телеканалу "1+1".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини