Головна Новини Політика зовнішня політика «Шериф» Джо Байден: чи вдасться США приборкати Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

«Шериф» Джо Байден: чи вдасться США приборкати Росію

Конфронтаційна політика Байдена щодо РФ може нашкодити самій Америці, стверджує експерт

17 травня 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

У великій політиці завжди відбуваються великі розбірки і великий "поділ" території. Наприклад, зараз багато хто вважає, що нинішній президент Штатів Джозеф Байден може "дати прикурити" главі РФ Володимиру Путіну.

«Шериф» Джо Байден: чи вдасться США приборкати Росію

Джо Байдена назвали "новим шерифом" на політичній арені. Колаж: "Коментарі" / Д.Романюк

Про це свідчить поведінка багатьох нинішніх і колишніх американських та європейських чиновників. Так, за словами екс-заступника генсекретаря НАТО (2012-2016), почесного члена Атлантичної ради Алексендр Вербшоу, Байден уже продемонстрував Росії, що він є "новим шерифом в місті". Колишній політик переконаний, що США більше збираються, як за часів Трампа, толерантно ставитися до агресії і політичних війн РФ.

На прохання видання "Коментарі" експерти детально проаналізували це твердження.

"Байден зациклений на спробах відродити світове панування США"

Коли у висловлюваннях авторитетних експертів з'являється лексика із яскравим емоційним забарвленням, типу "новий шериф", "толерантність до Росії" тощо, це означає, що заяву направлено на широкі верстви населення, і вона носить суто агітаційно-пропагандистський характер. Так прокоментував висловлювання Вершбоу експерт Українського інституту політики Данило Богатирьов.

"Насправді ж і Трамп, і Байден відстоювали як національні інтереси США, так і національні інтереси груп, котрі стоять за ними. У випадку із Трампом це була група національно-орієнтованих капіталістів-промисловців, а у випадку з Байденом — група фінансистів-транснаціоналів", — говорить експерт.

Для останніх США, на думку Богатирьова, всього лише "в'язка хмизу, кинута у багаття побудови глобального ліберально-постмодерністського світу".

"Саме з цієї причини, Байден зациклений на спробах відродити світове панування США, тоді як Трамп приділяв набагато більше уваги внутрішнім проблемам", — пояснює Данило Богатирьов.

За його словами, в цьому плані політика Байдена стосовно Росії, звичайно ж, більш конфронтаційна, ніж політика Трампа.

"Але це більше шкодить не Росії, а самим США, — вважає експерт. — На дворі зараз не 2000-й рік, і чим більше Вашингтон намагається вести себе як "світовий гегемон" сьогодні, тим очевиднішим стає, що гегемонію він вже втратив".

"Сенс політики США залишається незмінним"

Політолог-міжнародник Вікторія Закревська зазначає, що "новий шериф" — не завжди означає страшніший за попереднього.

"За Трампа, всупереч очікуванням його "дружби" із Путіним, ми побачили американську протидію "Північному потоку-2", підтримку України, її територіальної цілісності та обороноздатності — було надано летальну зброю, — нагадує експерт. — Сьогодні вже визначилася політика США щодо регіону і РФ".

За словами Закревської, офіційні особи нової американської адміністрації в рамках своєї зони відповідальності посилають сигнали своїм російським колегам та їх союзникам.

"Сенс політики США залишається незмінним: Росія — ворог, перш за все, у військовому сенсі, США ніколи не визнають анексію Криму і будуть підтримувати Україну в боротьбі за незалежність, відновлення територіальної цілісності, зміцнення суверенітету", — підкреслює фахівець.

На думку Вікторії Закревської, в прикладному сенсі це означатиме: зміцнення обороноздатності України, сприяння її євроатлантичним прагненням, протидія російському впливу на пострадянському просторі, насамперед у рамках транзиту енергоносіїв, допомога у боротьбі з корупцією.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що, на думку експертів, очікує Україну після особистої зустрічі американського та російського президентів у найближчому майбутньому.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи варто Володимиру Зеленському розраховувати на "аудієнцію" з Джозефом Байденом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини