Головна Новини Політика зовнішня політика Серйозний ніж у спину Путіна: Вірменія зробила несподівану заявою
commentss НОВИНИ Всі новини

Серйозний ніж у спину Путіна: Вірменія зробила несподівану заявою

Поки що Вірменія не готова поспішати у рішеннях щодо зміни зовнішньополітичного вектора

29 лютого 2024, 21:10
Поділіться публікацією:

Вірменії  потрібно  подумати про  можливість стати кандидатом на членство в ЄС. Вона готова рухатись в  такому напрямку,  що гарантує  країні  найбільше безпеки. Про це заявив речник Національних зборів Ален Симонян, сьогодні, 29 лютого, інформує "Радіо Азатутут".

Серйозний ніж у спину Путіна: Вірменія зробила несподівану заявою

Ален Симонян (фото з відкритих джерел)

Як  стверджує Симонян, в країні  ніколи не обговорювали можливість вступу до Альянсу.

"Ми готові і рухатимемося в тому напрямку, який забезпечить нам найбільшу безпеку, і сьогодні демократія, як демократична країна, є нашою найбільшою системою безпеки", — повідомив  речник.

Ще спікер сказав, що не хоче  робити поспішних  рішень стосовно зміни зовнішньополітичного вектора.

"Я не хочу, щоб вийшло так, що зроблено якийсь односторонній крок, і можна сказати, що наші дії показують, що у нас набагато нижчі показники демократії, ніж у багатьох наших країн-партнерів, які вже є членами Європейського Союзу, і ми цього не говоримо, наші партнери в Європейському Союзі кажуть це через резолюції", —  продовжив Симонян.

Спікер сказав, що Вірменії слід подумати  про напрямок до  ЄС, проте в цьому випадку мова йде про державу, тому  різкі кроки непотрібні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Пашинян готовий заморозити участь Вірменії в ОДКБ, але є умова. Уряд Вірменії  може юридично  припинити її участь  в ОДКБ,  коли позиції цієї організації  стосовно  територіальної цілісності  країни  не зміняться. 

Як він стверджує, обумовлена позиція  становить загрозу національній безпеці Вірменії. Зокрема, ОДКБ, ігноруючи власні зобов'язання, дотримуючись   яких мала б демонструвати відповідну позицію з питань безпеки  цієї країни, робить протилежне.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини