Головна Новини Політика зовнішня політика Що заявив Кулеба про спільне минуле України та Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Що заявив Кулеба про спільне минуле України та Росії

Всупереч минулому, яке пов'язувало Україну з РФ, наше майбутнє знаходиться в Європі, вважає глава МЗС

20 липня 2021, 14:06
Поділіться публікацією:

Майбутнє української держави — за європейською інтеграцією. На думку глави Міністерства закордонних справ Дмитра Кулеби, саме такий принцип сповідує нинішня влада, вибудовуючи плани для подальшої зовнішньополітичної взаємодії.

Що заявив Кулеба про спільне минуле України та Росії

Кулеба заявив, що спільне майбутнє Україна будуватиме із Європою, а не РФ. Фото із відкритих джерел

Підбиваючи підсумки Батумського саміту, який пройшов у Грузії 19 липня, міністр на особистій Facebook-сторінці підкреслив, що Україна не відмовляється від своєї історії.

"Можливо, у нас і було дійсно спільне минуле з РФ, але спільне майбутнє у нас буде з іншими, не з Росією", — зазначив Дмитро Кулеба під час відеоконференції.

На його думку, російський політикум повністю себе дискредитував по відношенню до українців і представників інших сусідніх країн. Саме тому, вважає Кулеба, Україні буде набагато безпечніше жити далі, орієнтуючись і співпрацюючи з Європою.

Також чиновник висловив надію, що євроінтеграція чекає не тільки нашу країну, а й на Грузію з Молдовою, із главами яких Володимир Зеленський зустрічався в Батумі.

Згадуючи про цей саміт, Дмитро Кулеба зауважив, що крім інших питань українці разом із міжнародними партнерами тісно обговорили тему безпеки в Чорному морі. За його словами, Росія зараз намагається одноосібно узурпувати владу над усім морським простором. Глава МЗС підкреслив, що українці поділилися з колегами деякими напрацюваннями в цьому питанні, щоб зупинити захоплення Чорного моря РФ.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як Батумський саміт, а також підписання тристоронньої Декларації оцінюють вітчизняні експерти. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чим, за словами Володимира Зеленського, Україна, як і Молдові з Грузією, довелося заплатити за вибір шляху євроінтеграції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини