Головна Новини Політика зовнішня політика Що задумав Путін з націоналізацією західних активів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Що задумав Путін з націоналізацією західних активів: подробиці

Росія після прийняття закону матиме пріоритетне право придбати будь-які західні активи, щоб потім їх реалізувати

15 червня 2023, 17:25
Поділіться публікацією:

 Ще на минулому тижні  Володимир Путін направив  на адресу уряду  секретний указ.   Він дав вказівку  готувати закон, який надав дозвіл  урядовцям привласнити активи Заходу,-  інформує  Financial Times.

Що задумав Путін з націоналізацією  західних  активів: подробиці

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

В новому документі  має бути прописано, що Росія матиме  пріоритетне право  придбати будь-які західні активи, щоб потім їх реалізувати  зі "значною знижкою". Юридичні особи-покупці західних активів, як має бути  прописано в законі, повинні повністю належати РФ (допускається, щоб вони перебували в процесі виключення всіх іноземних інвесторів). Така процедура суттєво ускладнить для  представників західного бізнесу можливості для виходу  з  цієї країни.

Як стверджують інсайдери, задуми представників  економічної команди очільника Кремля  будуть виписані так, щоб загроза націоналізації була. як частина  методу "батога і пряника": недружні  держави, що арештували російські активи, будуть  каратись, а ті, хто підіграє  кремлівським правилам,  ще й заохотять.

Представники західного бізнесу  переконані, що "націоналізація неминуча і це тільки питання часу". Один  бізнесмен, що має намір  піти з російського ринку, каже, що від націоналізації найбільше страждатиме сировинний бізнес, і менші збитки матимуть технологічні компанії.

"Зазвичай держава не хоче, щоб інвестори йшли. Але вони  хочуть заохочувати хорошу поведінку", — сказав один із західних бізнесменів, що працюють в Москві.

За інформацією джерел видання,  директор Центробанку РФ Ельвіра Набіулліна і очільник Міністерства фінансів Антон Силуанов –  є активними прихильниками обмежень для виходу західних корпорацій. Центральний банк  стурбований майбутнім  послабленням рубля  з причини відтоку іноземного капіталу, а головний російський фінансист  знаходить  в цьому спосіб збільшити доходи бюджету, дефіцит якого в час війни  вже має відмітку  42 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Кремль відреагував на рішення Австралії щодо посольства РФ: "Русофобська істерія".


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини