Головна Новини Політика зовнішня політика "Що ти за тварина?": Кислиця висміяв Лаврова в ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

"Що ти за тварина?": Кислиця висміяв Лаврова в ООН

Сергій Кислиця відреагував на виступ Лавров на засіданні Радбезу ООН та запитав в очільника МЗС РФ, що він за тварина.

17 липня 2024, 10:50 comments1195
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров виступив на засіданні Ради Безпеки в ООН, де згадав твір письменника Джорджа Орвелла "Колгосп тварин". Таким чином Лавров намагався критикувати Захід за санкції проти Росії. На ці заяви відреагував постійний представник в ООН від України Сергій Кислиця.

"Що ти за тварина?": Кислиця висміяв Лаврова в ООН

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров під час засідання Радбезу ООН на тему "Багатосторонньої співпраці для більш справедливого, демократичного та сталого світового порядку" заявив, що нібито Росію оголошують ізгоєм та вводять санкції не через повномасштабне вторгнення та вбивство цивільних, а через відстоювання своїх інтересів.

"Джордж Орвелл у своєму оповіданні "Колгосп тварин" уже передбачив суть порядку, заснованого на правилах, де всі тварини рівні, але деякі рівніші за інших. Якщо ти виконуєш волю гегемона, тобі дозволено все. А якщо наважишся і почнеш відстоювати свої національні інтереси, то будеш оголошений ізгоєм і підданий санкціям", — сказав Лавров.

На ці слова відреагував Сергій Кислиця, який назвав Лаврова "жалюгідним". Український постпред при ООН зазначив, що Заходу добре відомий твір "Колгосп тварин" на противагу Росії, де книгу намагались заборонити та піддавали цензурі.

Кислиця наголосив, що "Колгосп тварин" Джорджа Орвелла був сатирою на Радянський Союз, а кожна тварина репрезентувала певний клас в СРСР, який зберігається і в сучасній Росії.

"Робочий кінь Боксер – робітничий клас та ідейний стахановець; скептичний осел Веніамін – інтелігенція, яка все розуміє, але бездіяльна; Мойсей (Ворон), який після смерті обіцяє тваринам дивовижне місце за хмарами під назвою "Цукрова гора" – духовенство; злі пси – співробітники НКВД; ненарікаюча вівця – маса; молода свиня, на ім'я Сквилер – контрольовані урядом ЗМІ тощо. На вершині піраміди розташований великий, досить лютий на вигляд беркширський кабан", — вказує Кислиця.

У підсумку Сергій Кислиця запитав Лаврова, до якого з цих класів тварин за Орвеллом він належить.

"Усі тварини рівні, але деякі тварини рівніші за інших. Так, товариш Лавров, що ти за тварина?", — пише Кислиця.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сергій Лавров згадав про Бучу та виставив вимоги.

Також "Коментарі" писали, що лише одна країна ЄС не засудила російську агресію проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини