Головна Новини Політика зовнішня політика Що не так з призначенням Залужного послом у Великобританії: пояснення експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так з призначенням Залужного послом у Великобританії: пояснення експерта

Зеленський запропонував Залужному посаду посла у Британії

8 березня 2024, 21:09 comments3005
Поділіться публікацією:

Колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний навряд чи буде на своєму місці, обіймаючи посаду посла України у Великобританії, вважає політолог Андрій Городницький.

Що не так з призначенням Залужного послом у Великобританії: пояснення експерта

Залужний стане послом у Великобританії. Фото з відкритих джерел

"Я не пригадую відомого дипломата Залужного. Відомого воєначальника і генерала – так, а посла — ні. Нівеляція дипломатичного корпусу продовжується. І це у жодному разі не образа Валерія Залужного", — наголосив політолог.

За словами Андрія Городницького, коли керівники держав, як у випадку з Великобританією та Україною, підтримують дуже хороші відносини, вони спілкуються напряму, а посли "відпочивають" або займаються дуже специфічною дипломатичною діяльністю з нарощування взаємовідносин у сферах культури, економіки, соціальної політики, тощо.

Політолог вважає, що Залужний все ж таки буде корисним на посаді посла у Великобританії, однак навряд чи він перебуватиме на своєму місці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська армія в тилу накопичує величезні резерви. Її стратегічний план — посилити наступальні дії, щоби розгромити Збройні сили України у найближчі рік-півтора. За словами військового експерта Валерія Ширяєва, відповідну інформацію він отримав від двох чинних російських воєначальників, які відповідають за ділянки фронтів в Україні. Він зазначив, що російська армія розраховує за рік-півтора дійти до лівого берега Дніпра.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що зниження зацікавленості з боку США у військовій присутності в Європі відкриє нові можливості для Франції — вона може стати центром формування ядерної безпеки на європейському континенті, вважає політолог Ігор Чаленко. Франція також може ініціювати створення європейської армії на тлі зростаючої загрози з боку Росії, а ядерна зброя може стати інструментом, який допоможе Парижу впроваджувати ідею такої армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

11 березня 2024, 19:51

С одной стороны, зеленский пытается отодвинуть потенциального конкурента подальше, с другой стороны самому Залужному это и на руку: если он действительно решит идти в политику (не знаю, удачная ли это идея сама по себе или нет), то у него открываются прекрасные возможности.


Новини