Головна Новини Політика зовнішня політика Що Київ чекає від Парижа: Кулеба розкрив деталі розмови із главою МЗС Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

Що Київ чекає від Парижа: Кулеба розкрив деталі розмови із главою МЗС Франції

Ключовими темами, які обговорили топ-дипломати України та Франції став вступ до ЄС, постачання ППО та багато іншого

13 січня 2024, 14:32
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне сьогодні із офіційним візитом прибув до Києва. Глава МЗС України Дмитро Кулеба зустрівся зі своїм французьким колегою, після чого під час прес-конференції розкрив деталі домовленостей.

Що Київ чекає від Парижа: Кулеба розкрив деталі розмови із главою МЗС Франції

Дмитро Кулеба та Стефан Сежурне. Фото: із відкритих джерел

Дмитро Кулеба подякував Стефану Сежурне за всебічну підтримку України, зокрема у посиленні протиповітряної оборони. Дипломати обговорили подальші постачання систем та ракет для захисту українського неба, зокрема дронів. Міністри також скоординували кроки на шляху до Вашингтонського саміту НАТО. Окремо обговорили календар між січнем та кінцем червня, під час якого мають відбутися конкретні кроки на шляху до членства України до Європейського союзу.

"Цей календар дуже чіткий, потрібно запорядкувати офіційний скринінг України, потрібно ухвалити рішення про затвердження переговорної рамки, дати проведення міжурядової конференції й потрібно провести першу міжурядову конференцію. Це питання повністю резонує у мого французького колеги й ми домовились, що Франція буде підтримувати не просто інтеграцію в ЄС, а дотримання конкретних строків на цьому шляху", — зазначив Кулеба.

Глава МЗС України подякував колезі за підтримку ухвалення рішення про створення українського фонду в ЄС обсягом 50 млрд євро. Було досягнуто домовленості працювати над подальшим залученням країн Африки, Азії та Латинської Америки до Формули миру президента Володимира Зеленського. Також сторони обговорили оборонну співпрацю між країнами. Домовилися працювати над створенням максимально сприятливих умов взаємодії між оборонними компаніями в юридичній сфері.

Окремо було порушено питання про заморожені активи Росії, а також створення спеціального трибуналу для покарання країни-терориста.

"Ми розуміємо, що і там, і там є певні юридичні застереження. Але ми готові шукати розумні та збалансовані рішення для того, щоб реалізувати обидві ці ініціативи", — додав Кулеба.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що дадуть Україні гарантії безпеки від Великобританії: чи виправдалися очікування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини