Головна Новини Політика зовнішня політика Що кажуть в Офісі президента стосовно того, чи піде війною Білорусь
commentss НОВИНИ Всі новини

Що кажуть в Офісі президента стосовно того, чи піде війною Білорусь

Чи можуть білоруси піти воювати в Україну на боці окупантів

4 березня 2022, 17:41 comments1751
Поділіться публікацією:

Під час брифінгу радника голови Офісу президента Михайла Подоляка з головою фракції "Слуга народу" Давидом Арахамією політики розповіли, чи поведуть білоруси війська проти українців. 

Що кажуть в Офісі президента стосовно того, чи піде війною Білорусь

Давид Арахамія, фото Facebook

Подоляк наголосив, що не варто перебільшувати ризики з білоруського боку. Поки що там немає такої мобілізації й в тому обсязі, щоб Білорусь почала воювати з Україною. Наразі немає інформації, що Білорусь готова брати участь в війні на боці Росії й це офіційна інформація.

"На сьогоднішній день загрози з білоруського боку, прямого вторгнення, тобто втягування їх в іноземну операцію – немає", — заявив радник.

Щодо інформації про те, що білоруські військовослужбовці начебто самі відмовляються виконувати накази щодо участі в бойових діях проти України представник Офісу не коментував цю інформацію. Навпаки, на його думку, Росія поступово втрачає підтримку союзних ій країн. в тому числі й Білорусі. Однак керівництво країни все ж допомагає окупантам й ситуація складна. З території цієї країни було запущено як мінімум 70 ракет на територію України.

Як повідомляв портал, окупанти блокують "зелені коридори", щоб змушувати українців їхати в Росію. За словами президента, окупанти навмисно блокують міста, "зелені коридори" та евакуацію населення, щоб завозити свої гумконвої, змушувати громадян їхати на територію Росії. Про це повідомляє Офіс президента.

Ми писали, що Путін за тиждень тричі намагався вбити Зеленського. Як повідомляють журналісти, для вбивства Зеленського відправили два різні угруповання — найманців російського угруповання Вагнера та чеченський спецназ. Але, як повідомляє видання, щоразу вдалося зірвати замах за допомогою співробітників російського ФСБ, які проти війни з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини