Головна Новини Політика зовнішня політика Ще одна країна підтвердила участь у Кримській платформі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна підтвердила участь у Кримській платформі

Раніше участь Канади знаходилося під питанням

15 серпня 2021, 21:10
Поділіться публікацією:

Канада підтвердила свою участь у саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня. Країну на заході представлятиме спікер Сенату Джордж Ф'юрі. Про це повідомляє видання "РБК-Україна", посилаючись на повідомлення пресслужби Кримської платформи в Twitter.

Ще одна країна підтвердила участь у Кримській платформі

Джордж Ф'юрі - фото з відкритих джерел

"Дякуємо за високий рівень і за реальну — не декоративну — підтримку нашої боротьби!", — повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

Відзначається, що через можливі дострокові вибори парламенту, присутність представників від Канади на саміті Кримської платформи була під питанням. Спікер Сенату є вищою політичної посадою в країні під час виборчої компанії і формування нового уряду.

Нагадаємо, що Кримською платформою називають міжнародний захід, кінцева мета якого — деоккупація Криму і його повернення під контроль України. Кримську платформу планують провести напередодні Дня Незалежності України, 23 серпня. Саміт хочуть поділити на кілька блоків. Заздалегідь відомо, що у відкритті візьме участь відома українська виконавиця Джамала, яка виконає свою переможну пісню з "Євробачення" — "1944", присвячену репресіям кримськотатарського народу.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що так званий віце-прем'єр кримського уряду Георгій Мурадов заявив, що учасники саміту "Кримська платформа" можуть отримати для себе масу проблем і неприємностей, а також зіткнутися з "непередбаченими наслідками". Російський чиновник заявив, що саміт "Кримська платформа", який ініціює Київ, має на меті поставити під сумнів територіальну цілісність Росії, тому кожен, хто візьме в ньому участь, повинен розуміти для себе, які наслідки його можуть очікувати.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини