Головна Новини Політика зовнішня політика Ще одна країна навчатиме українських військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна навчатиме українських військових

Болгарія долучиться до навчання українських військових

7 серпня 2024, 23:49
Поділіться публікацією:

Болгарські військовослужбовці долучаться до навчання Збройних сил України на території країн-членів Північноатлантичного альянсу в рамках програми "Допомога НАТО в забезпеченні безпеки та навчанні для України".

Ще одна країна навчатиме українських військових

Болгарія навчатиме бійців ЗСУ. Фото з відкритих джерел

"Ухваливши це рішення, наша країна чітко окреслює свою прихильність підтримці України, відстоюванню євроатлантичних цінностей і зміцненню своєї союзної солідарності зі спільними зусиллями з підтримки міжнародного миру і безпеки", — йдеться в заяві уряду країни.

Як відомо, у липні на саміті НАТО у Вашингтоні було оголошено про створення місії Альянсу, яка координуватиме військові поставки в Україну, навчання українських солдатів, взаємодію згідно з довгостроковими двосторонніми угодами про безпеку. Місія отримала назву "Допомога НАТО у гарантуванні безпеки та навчанні для України" (NATO Security Assistance and Training for Ukraine або NSATU). NSATU розгорнула свою діяльність на території країн-членів НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нещодавно ворог планував наступ на Харків — Суми. ЗСУ формували резерв для відбиття наступу з того напрямку, але потім ворог захлинувся в Харківській області і вже не розвивав наступ на Сумщині, бо перекидав підрозділи з Сумщини на Харьківський напрямок. Проте, як каже військовий Олександр Карп’юк,  план наступу з цього напрямку є досі, просто РФ перенесла наступ на час, коли вона доорганізує угруповання на тому напрямку. За його словами, в Курській області є декілька важливих інфраструктурних обʼєктів, які треба контролювати, що вже зроблено.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини