Головна Новини Політика зовнішня політика Ще одна країна ЄС заявила про готовність стати гарантом нейтралітету України
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна ЄС заявила про готовність стати гарантом нейтралітету України

Італія готова гарантувати Україні її безпеку після закінчення війни

2 квітня 2022, 15:20
Поділіться публікацією:

Італія готова взяти на себе всі зобов'язання та виступити гарантом нейтралітету України. Як передає портал "Коментарі", цю інформацію підтвердив глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо. Про це міністр заявив за підсумками візиту до Баку, де він провів зустріч зі своїм азербайджанським колегою Джейхуном Байрамовим. Як передає портал "Коментарі", слова Луїджі Ді Майо цитує La Repubblica.

Ще одна країна ЄС заявила про готовність стати гарантом нейтралітету України

Луїджі Ді Майо. Фото: LIGHTROCKET VIA GETTY IMAGES

Дипломат зазначив, що Італія – одна з тих країн Європи, яка докладає всіх зусиль для того, щоб конфлікт, який охопив Україну, був якнайшвидше улагоджений. Рим продовжує посилювати санкції проти Росії, крім цього Італія виступає через те, щоб конфліктна ситуація отримала дипломатичну розв'язку.

Зазначимо, після переговорів української та російської делегацій у Стамбулі один із членів української делегації дипломат Олександр Чалий зазначив, що Україна готова буде говорити про підписання мирної угоди лише після того, як отримає гарантії своєї безпеки як від низки західних країн, так і від країн НАТО.

Пізніше в ефірі загальнонаціонального телемарафону голова української делегації на переговорах лідер "Слуги народу" у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що є вже деякі зрушення у питанні надання гарантій. Арахамія зазначив, що є одна країна, яка вже точна згодна стати гарантом безпеки України, інші країни заздалегідь дали свою згоду. Зі зрозумілих причин, враховуючи, що переговорний процес триває, Давид Арахамія не став говорити про які країни йдеться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Офісі президента вважають, що сценарій війни в Афганістані точно не буде апробовано в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини