Головна Новини Політика зовнішня політика Ще одна європейська країна запрошує НАТО до себе
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна європейська країна запрошує НАТО до себе

Вторгнення Росії в Україну підштовхнуло багато країн до вступу до Північноатлантичного альянсу

9 червня 2023, 23:49 comments1182
Поділіться публікацією:

Швеція дозволить НАТО розміщувати війська на своїй території ще до вступу скандинавської країни до Північноатлантичного альянсу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву прем'єр-міністра Ульфа Крістерссона та міністра оборони Пола Йонсона.

Ще одна європейська країна запрошує НАТО до себе

Вторгнення Росії до України активізувало НАТО

В опублікованій спільній заяві прем'єр-міністра Ульфа Крістерссона та міністра оборони Пола Йонсона йдеться, що таке рішення "сприятиме зміцненню обороноздатності" скандинавської держави і "відправить чіткий сигнал Росії".

Високопосадовці шведського уряду переконані, що співпраця з країнами НАТО має "центральне значення" для зміцнення оборони Швеції як до, так і після вступу до Північноатлантичного альянсу.

За їхніми словами, командування НАТО веде розробку регіональних планів, які ляжуть в основу спільного оборонного планування, частиною яких стане Швеція після її офіційного вступу до альянсу.

Нагадаємо, що протягом більш як двох століть Швеція дотримувалася політики нейтралітету. Вона не брала участі ні у Першій, ні у Другій світових війнах. Під час холодної війни між Заходом та СРСР вона, залишаючись частиною західного світу, не вступила до НАТО. При цьому намагалася вибудувувати добросусідські відносини з СРСР, з яким вона, як і зараз із Росією, були сусідами по Балтійському морю.

Такої політики у другій половині 20-го століття і на початку 21-го дотримувалася східна сусідка Швеції — Фінляндія, яка також була членом Європейського Союзу, але не вступала до НАТО, залишаючись нейтральною. Після широкомасштабного нападу РФ на Україну Гельсінкі вступили до Альянсу.

Перешкодою для вступу Швеції поки що залишається позиція Туреччини, якій не подобається, що скандинавська країна стала притулком для діяльності курдських організацій.

Тим часом, США оголосили про новий пакет допомоги Україні.

Арестович критикує українців, прирівнявши їх до росіян.

Вчительку звільнили з роботи за відвертий контент на OnlyFan.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини