Головна Новини Політика зовнішня політика Санкції не стають на заваді бізнесу: Росія збільшила постачання патронів до Америки
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції не стають на заваді бізнесу: Росія збільшила постачання патронів до Америки

Зростання спостерігається протягом 2021 року

15 грудня 2021, 23:05
Поділіться публікацією:

Російські виробники збільшили експорт патронів та складових до них до Америки в цьому році, незважаючи на оголошені санкції.

Санкції не стають на заваді бізнесу: Росія збільшила постачання патронів до Америки

Країни активно торгують патронами (фото з відкритих джерел)

Статистика зовнішньоторговельних даних американського Бюро переписів  говорить,  що ці обсяги стали рекордними. Про це інформує РБК-Україна.

 Так, 2020-го імпорт російських набоїв до Сполучених Штатів  сягнув близько $120 млн.

За оприлюдненою інформацією ООН, понад 90% російських патронів, що експортуються, поступають в Америку і невелика кількість до Євросоюзу ($2,7 млн у 2020 році), Канади ($1,5 млн), Таїланду ($0, 6 млн).

 Американські імпортери  встигли оформити нові дозволи на імпорт в проміжку, коли тільки оголошувались санкції та тим, коли їх ввели в дію. Для прикладу,  ліцензії, якими опікується  Бюро з алкоголю, тютюну, вогнепальної зброї та вибухових речовин (ATF) за американськими законами  діють два роки. Тому імпорт щодо дозволів, які видані до набрання чинності санкцій, можуть продовжуватись.

Важливо, що американці, які співпрацюють з Тульським патронним заводом  мають чинну ліцензію, термін дії якої скінчиться восени 2023 року. 

Представники  Мінпромторгу  Росії  проінформували журналістів  цього видання, що зростання обсягів поставок до Америки відбувається тому,  що  там значно зріс попит на патрони за останні два-три роки.

Російські патрони мають попит в Сполучених Штатах через те, що вони, зазвичай,  коштують дешевше ніж американські аналоги, пише американське медіа Raw Story.

При цьому, під час пандемії реалізація зброї  в цій країні  різко виросла  і на ринку спостерігається дефіцит набоїв.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що до Кремля приїхала представниця Держдепу США.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини