Головна Новини Політика зовнішня політика Санду відповіла на закиди РФ щодо її участі у "Кримській платформі"
commentss НОВИНИ Всі новини

Санду відповіла на закиди РФ щодо її участі у "Кримській платформі"

Майя Санду запевнила, що відносини між Молдовою та Україною не змінилися

1 листопада 2021, 11:15
Поділіться публікацією:

Молдова підтвердила свою підтримку Україні. Таку заяву зробила президент Молдови Майя Санду, коментуючи закиди Російської Федерації щодо її участі у першому українському міжнародному саміті "Кримська платформа". Як інформує портал "Коментарі", про це пише видання "Комерсант".

Санду відповіла на закиди РФ щодо її участі у "Кримській платформі"

Майя Санду. Фото - ua.news

Майя Санду розповіла, що її участь у саміті "Кримській платформі" не просто церемоніальна, це підтвердження офіційної позиції Молдови про те, що Україна має право відстоювати свою територіальну цілісність. Санду наголосила, що офіційна позиція Молдови зовсім не змінилася. Молдова продовжує підтримувати територіальну цілісність України та вважає Київ одним із найближчих і надійних партнерів. Позиція Росії щодо цього питання не може вплинути на рішення офіційної влади Молдови.

Що ж до саміту СНД, то на нього було прийнято рішення відправити прем'єр-міністра Гаврилицю саме через те, що на заході обговорювали питання економіки. Це прерогатива глави уряду. Саме тому він представляв інтереси Молдови. Найбільші прерогативи у торговельно-економічних відносинах має саме уряд. Ніякого політичного умислу в цьому питання немає. Майя Санду наголосила, що платформа СНД дуже важлива, адже на ній вдається досягати домовленостей, які покращують економічне становище в країні, а інвестиції для Молдови дуже важливі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дмитро Козак після зустрічі з президентом Санду розповів, за яких умов Росія готова "допомогти Молдові" та відновити нормальні двосторонні відносини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини