Головна Новини Політика зовнішня політика Саміт миру у Швейцарії: стало відомо, яких результатів очікує Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Саміт миру у Швейцарії: стало відомо, яких результатів очікує Україна

15-16 червня у Швейцарії відбудеться саміт миру

21 травня 2024, 23:52
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський розповів, що країни-учасники швейцарського саміту миру мають виробити спільну позицію щодо ключових трьох питань – ядерної безпеки, безпеки судноплавства та повернення українських дітей і обміну полоненими.

Саміт миру у Швейцарії: стало відомо, яких результатів очікує Україна

Зеленський розповів, чого очікує від мирного саміту. Фото з відкритих джерел

За словами українського президента, після того, як учасники саміту у Швейцарії напрацюють спільні позиції, вони проінформують про це Росію.

"Ми пропонуємо для обговорення три пункти — ядерна безпека, безпека судноплавства в Чорному і Азовському морях, а також повернення українських дітей і обмін полоненими за формулою "всіх на всіх". Якщо всі країни підтримають та розроблять технічний покроковий план, потім вже представлять все це Росії. Після цього Росії доведеться відповідати світовій більшості", — розповів Володимир Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час воєнного стану без того могутній голова Офісу президента Андрій Єрмак ще більше примножив свій вплив, пише The Washington Post. WP зазначає, що близькість Єрмака до президента та очевидний вплив на нього спричинили шквал звинувачень: недемократично консолідував владу в ОП, практично одноосібно керує призначеннями та звільненнями посадовців, обмежує доступ до Зеленського та прагне особисто контролювати майже кожне важливе рішення у воєнний час.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російський диктатор Володимир Путін послідовно змінює РФ, перетворюючи на постійно мобілізовану державу для тривалого ведення війни. Головним кроком Путіна на шляху до переведення Росії на воєнні рейки стало усунення з посади міністра оборони Сергія Шойгу та прихід на його місце Андрія Білоусова, який раніше працював в уряді, але немає військового досвіду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей Нестеренко

23 травня 2024, 20:28

Який мир, ця клоунська потвора може обіцяти лише війну і корупцію, це все на що воно спроможне!


Новини