Головна Новини Політика зовнішня політика Розумне ембарго: Україна презентувала свій план енергетичних санкцій проти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Розумне ембарго: Україна презентувала свій план енергетичних санкцій проти РФ

Енергетичні санкції мають підвищити вартість вторгнення в Україну для РФ та допомогти українській державі захистити територіальну цілісність, свободу та демократичні цінності

10 травня 2022, 13:55
Поділіться публікацією:

Міжнародна робоча група із санкцій проти Росії (експертна група Єрмака-Макфола) розробила Дорожню карту енергетичних санкцій: рекомендації щодо санкцій проти Російської федерації.

Розумне ембарго: Україна презентувала свій план енергетичних санкцій проти РФ

Як передає прес-служба Офісу президента України, застосування енергетичних санкцій має підвищити вартість вторгнення в Україну для РФ та допомогти українській державі захистити територіальну цілісність, свободу та демократичні цінності.

В Офісі зазначають, що бюджет РФ розрахований на доходи від продажу енергоносіїв, насамперед, у країни Європи.

Зокрема, з початку повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну 24 лютого Європейський Союз щодня сплачував близько 800 мільйонів доларів США за імпорт російської нафти та газу.

Документ містить рекомендації щодо політичних дій, які допоможуть позбавити Росію цього доходу, мінімізувавши перебої на ринках та світовій економіці, кажуть у ВП.

У зв'язку з цим експерти наполегливо рекомендують запровадити санкції проти Російської федерації.

Експертна група наголошує, що європейське ембарго на російські енергоносії має бути частиною скоординованої стратегії ЄС та Сполучених Штатів, що включає синхронні дипломатичні кроки та взаємодію із зацікавленими сторонами у приватному секторі.

Учасники Міжнародної експертної групи Єрмака-Макфола закликають уряди, а також державні та приватні компанії взяти Дорожню карту як основу для подальшого публічного просування енергетичних санкцій проти Росії для позбавлення її можливостей фінансувати ведення загарбницької та несправедливої війни проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини