Головна Новини Політика зовнішня політика Росія ігнорує ядерні питання Донбасу: обурення Кравчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія ігнорує ядерні питання Донбасу: обурення Кравчука

На Донбасі необхідно перевірити безпечність ядерних об’єктів, але роботу блокують

18 лютого 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Російські окупанти блокують роботу міжнародних експертів із питань атомної енергії на Донбасі. Своє невдоволення такими діями бойовиків висловив екс-президент України, очільник української делегації Тристоронньої контактної крупи Леонід Кравчук, повідомили у прес-службі ТКГ.

Росія ігнорує ядерні питання Донбасу: обурення Кравчука

Кравчук розкритикував Росію за її поведінку на Донбасі. Фото: РИА Новости

Під час чергової онлайн-зустрічі представників ТКГ Кравчук розкритикував політику окупаційних військ на непідконтрольній Україні території. На думку чиновника, подібне свавілля може призвести до справжньої екологічної катастрофи.

Нині у центрі уваги — необхідність перевірки окремих об’єктів Донбасу, зокрема радіоактивної шахти в Єнакієвому міжнародними спеціалістами. Україна всіляко сприяє співробітникам МАГАТЕ (Міжнародне агенство з атомної енергії — ред.), утім жодні перемовини із російськими окупантами та навіть представниками самопроголошених урядів так званих "ДНР" і "ЛНР" не дають притомних результатів.

Під час свого виступу Кравчук дорікнув представнику Росії в ТКГ Борису Гризлову за неспроможність пояснити, чому експерти МАГАТЕ не можуть потрапити в необхідні населені пункти Донбасу. Також перший президент України наголосив на тому, що подібна інспекція є важливою та необхідною як для України, так і всього світу. Як стало зрозуміло із подальших пояснень, відвідини іноземних спеціалістів мають відбутися у рамках дотримання Договору про нерозповсюдження атомної зброї.

Між іншим, доступ на контрольовані бойовиками території українські та міжнародні експерти намагаються отримати ще з грудня минулого року.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" пояснювали позицію Кравчука у питанні екологічної безпеки Донбасу. Зокрема, важливість відвідин вже згадуваної єнакієвської шахти "Юнком" полягає у тому, що саме в ній наприкінці 70-х років XX століття відбувся підземний ядерний вибух за дозволом влади СРСР. Після цього необхідно було постійно проводити відкачування радіоактивної води, аби вона не змішувалася із ґрунтовими річками. Утім, як відомо, російські збройні формування вже понад три роки не займаються цим питанням, дозволяючи радіації забруднювати навколишнє середовище.

Також на порталі можна дізнатися, чому саме Леонід Кравчук вдався до жорсткої риторики щодо теми окупованого Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини