Головна Новини Політика зовнішня політика Росія готує масштабні провокації на сході України – розвідка
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готує масштабні провокації на сході України – розвідка

Українська розвідка зробила важливе попередження

1 квітня 2021, 19:04
Поділіться публікацією:

Російська Федерація готова до широкомасштабних провокацій проти нашої держави. Таку заяву зробили в Головному управлінні розвідки Міноборони України (далі — ГУР). До такого висновку розвідники дійшли на основі інформації, яку їм вдалося отримати.

Росія готує масштабні провокації на сході України – розвідка

Фото з відкритих джерел

За даними розвідки, РФ завершує підготовку комплексу заходів. ГУР повідомляє про низку цілей, які переслідує Росія:

- примусити Україну дати військову відповідь на ворожі дії окупантів на сході країни;

- розширити російську військову присутність на території так званих "ДНР/ЛНР," а саме ввести регулярні підрозділи збройних сил РФ для "захисту в самопроголошених республіках російських громадян" (насправді, зазначає розвідка, йдеться про громадян України, яким примусово останніми роками видавали паспорти РФ);

- спробувати просунути російські окупаційні війська вглиб території України.

Повідомляється, що російські дипломатичні представництва за кордоном та ЗМІ також отримали завдання. Вони мають роз’яснювати нібито агресивні дії українських військових і "миротворчі" заходи РФ у відповідь.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відреагував на те, що Російська Федерація почала стягувати війська до українського кордону. За словами президента, вітчизняна армія готова до будь-яких провокацій.

Як повідомлялося раніше, українське суспільство вже не перший день стурбоване збільшенням кількості військовослужбовців поблизу українського кордону на сході країни. Днями у мережі з'явилося відео колони військових машин і танків, яка направляється до анексованого РФ Криму. Сьогодні, 1 квітня, у Кремлі нарешті відреагували на цю тему.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини