Головна Новини Політика зовнішня політика Російсько-український конфлікт: чи чекати восени погіршення ситуації
commentss НОВИНИ Всі новини

Російсько-український конфлікт: чи чекати восени погіршення ситуації

На думку експерта Дмитра Снєгирьова, Росія вимагатиме відновлення діалогу з Києвом суто на своїх умовах

29 серпня 2021, 14:59
Поділіться публікацією:

Через кілька днів у свої права вступить осінь. Втім, це не означає, що календарні зміни призведуть до великих змін у міжнародній та внутрішній політиці України. Своїм прогнозом щодо російсько-українського конфлікту на осінь-2021 поділився співголова Громадської ініціативи "Права Справа", історик, юрист Дмитро Снєгирьов.

Російсько-український конфлікт: чи чекати восени погіршення ситуації

Експерт розповів, чого Україні чекати від РФ цієї осені. Колаж: "Коментарі" / Дмитро Романюк

Спеціаліст припустив, як в наступні місяці діятимуть російські окупанти та представники української влади.

"Росія буде продавлювати згубну для нас формулу Штайнмаєра, використовуючи міжнародний тиск на Україну, в тому числі із допомогою Франції та Німеччини, — вважає експерт. — Процес обміну полоненими, робота мінських і нормандських форматів будуть заблоковані. Відкриття КПВВ (і старих, і нових) не прогнозується".

На думку Дмитра Снєгирьова, умовою відновлення діалогу стане прийняття законів про амністію, про вибори в ОРДЛО і так далі. Зараз, зазначає юрист, це вже в завуальованій формі запропоновано українським урядом: законопроєкт про соціально-економічний розвиток Луганської та Донецької областей, проєкт закону про перехідне правосуддя тощо.

Російсько-український конфлікт: чи чекати восени погіршення ситуації - фото 2

"Що стосується важливих для нас подій на міжнародній арені, то слід вже зрозуміти, що "Північний потік-2" (ПП-2) буде не тільки добудований, але і запущений. Ілюзій у нас бути не повинно, — наголошує Снєгирьов. — У зв'язку із добудовою ПП-2 можлива активізація військового протистояння з метою показати нестабільність України як країни-транзитера. Так РФ домагатиметься скасування елементів енергетичної хартії, що обмежують прокачування через цей газопровід російського газу лише 50%".

Експерт припускає, що для зняття цих обмежень у Російській Федерації й можуть спровокувати черговий виток ескалації військового протистояння. Причому, каже Дмитро Снєгирьов, як на окремих ділянках фронту, так і більш повномасштабно.

"Про це, наприклад, свідчить стрімко накопичення бронетехніки на полігонах в ОРДЛО в останній місяць — понад 350 одиниць, половина всієї, що є в наявності, — пояснює фахівець. — Ну і на усе це накладається проведення у вересні виборів до Держдуми РФ, через що активізувався процес паспортизації жителів окупованих районів Донеччини та Луганщини".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, з чим пов'язано серпневе загострення на Донбасі, чому це відбувається саме зараз і чого очікувати далі. Детальніше — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про воєнну ситуацію біля лінії розмежування на сході України в неділю, 29 серпня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини