Головна Новини Політика зовнішня політика Російська агентка наблизилась до найвищого керівництва НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська агентка наблизилась до найвищого керівництва НАТО

Жінка під вигаданим ім'ям проникла до керівництва Північноатлантичного альянсу та шпигувала для Російської Федерації.

26 серпня 2022, 15:53 comments1121
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

"Російська шпигунка, яка проникла в командування НАТО" — під таким заголовком у п'ятницю римська газета La Repubblica опублікувала статтю про шпигунську операцію Москви. Як зазначає видання, агентка військової розвідки протягом 10 років їздила між Римом і Неаполем, проникаючи в атлантичне та американське командування. Також шпигунка вступала у близькі відносини з десятками офіцерів.

Російська агентка наблизилась до найвищого керівництва НАТО

Російська шпигунка в НАТО. Фото з відкритих джерел

Сама стаття є результатом 10-місячного розслідування італійської газети, ресурсів Der Spiegel, Insider, а також порталу розслідувань Bellingcat.

Журналістам не вдалося визначити, яку інформацію збирала агентка і чи вдалося їй встановити пристрої стеження і прослуховування в телефони та комп'ютери своїх жертв.

За даними розслідувачів, є впевненість, що жінка контактувала з важливими особами з НАТО та ВМС США.

"Жоден російський агент досі не проникав до керівництва Північноатлантичного альянсу" — стверджує італійська газета

Італійське видання зазначає, що в штаб-квартирі НАТО в Неаполі відбулась святкова вечеря, яка зібрала за столами всіх найважливіших офіцерів і високих гостей альянсу, а командир попросив тиші і вигукнув "Давайте піднімемо тост за Атлантичний альянс".

"Він не міг уявити, що з ним підняла келих агентка російських спецслужб, молода усміхнена жінка у вечірній сукні, яка була героїнею найграндіознішої шпигунської операції, проведеної Москвою в нашій країні" — пише La Repubblica.

Як пише видання агентку звати Ольга Колобова, але в Італії вона проводила шпигунство під ім’ям Марія Адела Рівера.

Головним слідом, який пов’язує її зі спецслужбами Москви, є російський паспорт, який використовувався для в’їзду в Італію. Він належить до тієї ж спеціальної серії, яку використовувало Головне розвідувальне управляння РФ, для людей, що намагалися отруїти "новачком" Сергія Скрипаля.

Загалом жінка використовувала три російські паспорти — один національний і два закордонних — усі з номерами, схожими на ті, що використовувалися для прикриття московських агентів.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що СБУ знайшло агента Кремля серед нардепів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Антирашка

27 серпня 2022, 19:23

Ігор, --- Ну кацапня, ну рашысты!!!. Гестапо отдыхают, где работают КаГэБисты и ГРУнявые мрази Рашысстской Пэдэрации!...

Ігор

26 серпня 2022, 20:00

Росія розводить їх як кошенят. Зе клан розвів ЄС і США на гроші, і продовжує розводити. Ще і Росію на репарації будуть роками розводити. Православне шахрайство - найбільш талановите.


Новини