Головна Новини Політика зовнішня політика Росія поза самітом G20: у МЗС України звернулися із закликом до світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія поза самітом G20: у МЗС України звернулися із закликом до світу

У МЗС України закликають відкликати запрошення російському диктатору Путіну на саміт G20 та виключити Росію

1 листопада 2022, 12:25 comments1855
Поділіться публікацією:

У зв'язку з тим, що президент РФ Володимир Путін публічно визнав, що наказав про масований ракетний удар по Україні 31 жовтня, його запрошення на саміт G20 має бути відкликане, а Росія виключена з "групи двадцяти". Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на заяву речника МЗС України Олега Ніколенка у Twitter.

Росія поза самітом G20: у МЗС України звернулися із закликом до світу

МЗС України. Фото: з відкритих джерел

"Путін публічно визнав, що віддав наказ про ракетні удари по українській цивільній та енергетичній інфраструктурі. Маючи руки по лікті в крові, він не повинен сидіти за одним столом зі світовими лідерами. Запрошення Путіна на саміт на Балі має бути відкликане, а Росія — виключена" із Групи двадцяти", — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що Україна підтвердила свою участь у саміті "Великої двадцятки". Таке саме підтвердження прийшло від Москви. Раніше точилися розмови про те, що президент України Володимир Зеленський може провести прямі переговори з президентом Росії Володимиром Путіним і це якось вплине на війну в Україні. Але зараз офіційний Київ категорично відкидає таку можливість переговорів, пояснюючи це тим, що Кремль пішов на найжорстокішу ескалацію у війні та анексію низки українських територій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент країни-агресора Володимир Путін заявив, що удари РФ по українській інфраструктурі 31 жовтня — це частково відповідь за атаку на Севастополь. Чи так це? Що насправді стоїть за черговою ракетною істерикою рашистів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також "Коментарі" писали – Володимир Путін під час показового брифінгу з журналістами вкотре порушив тему переговорів з Україною, запевняючи, що РФ до них готова. Про що говорять такі заяви? Чи реальні переговори в найближчому майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 листопада 2022, 13:02

Найжорстокіша ескалація? Після Маріуполя і величезних руйнувань і жертв по всій Україні? 2 - 3 ракетки (розроблених і зроблених, потім проданих ворогу, Україною) впали на центр корупційних діянь. Добре, що республіканці США запровадили контроль над їх зброєю. Інакше пожадливиі розкрадачі власної країни і цю зброю продали б ворогу. Потім вимагали б грошей, зброї і санкцій. Поки самі жили в розкоші.


Новини