Головна Новини Політика зовнішня політика Росія поширила дезінформацію про 17 вересня 1939 року: Німеччина та Україна відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія поширила дезінформацію про 17 вересня 1939 року: Німеччина та Україна відреагували

МЗС України та Німеччини викрило МЗС Росії на брехливій російській пропаганді про поділ Польщі.

сьогодні, 13:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерство закордонних справ РФ опублікувало допис в соціальній мережі X у якому заявила, що радянське вторгнення у Польщу 17 вересня 1939 року було спробою "запобігти геноциду". На такі заявив відреагували дипломатичні установи України та Німеччини.

Росія поширила дезінформацію про 17 вересня 1939 року: Німеччина та Україна відреагували

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

МЗС РФ розмістило відеоролик про напад СРСР на Польщу під час Другої світової війни. Згідно з пропагандистською лінією Кремля, агресія проти Польщі виправдовується тим, що Захід не реагував нібито на попередні спроби Сталіна запобігти війні з гітлерівською Німеччиною, а також бажанням врятувати населення територій сучасної Білорусі та України.

"17 вересня 1939 року Червона Армія почала військову операцію в східних районах Польщі, запобігши геноциду населення Західної Білорусі та Західної України", — йдеться в тексті МЗС РФ.

Росія поширила дезінформацію про 17 вересня 1939 року: Німеччина та Україна відреагували - фото 2

На пропагандистське повідомлення МЗС РФ відреагував офіційний акаунт МЗС Німеччини, який написав коротке повідомлення зі словом "Серйозно?" та опублікував карту поділу Польщі між Німеччиною та СРСР на основі укладеного пакту Молотова — Ріббентропа.

Росія поширила дезінформацію про 17 вересня 1939 року: Німеччина та Україна відреагували - фото 3

У МЗС України також відреагували на російську пропаганду, опублікувавши саркастичне повідомлення з гусаком, який запитує: "Хто уклав угоду з нацистами про поділ Польщі?".

Росія поширила дезінформацію про 17 вересня 1939 року: Німеччина та Україна відреагували - фото 4

Пакт Молотова — Ріббентропа

17 вересня 1939 року, порушивши польсько-радянський договір про ненапад, Червона Армія вступила на територію Польщі. Напад Радянського Союзу на Польщу був реалізацією угоди, підписаної в Москві 23 серпня 1939 року міністром закордонних справ Третього рейху Йоахімом фон Ріббентропом і народним комісаром закордонних справ Радянського Союзу В'ячеславом Молотовим, що підтверджує офіційну співпрацю СРСР з Гітлером, попри намагання російської пропаганди це заперечити.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Росії назвали Київ нацистським містом та закликали його знищити

Також "Коментарі" писали про очільника МЗС Польщі, який озвучив неприйнятне рішення щодо Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини