Головна Новини Політика зовнішня політика Росія оголосила вибори "губернатора Севастополя": Україна погрожує санкціями
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія оголосила вибори "губернатора Севастополя": Україна погрожує санкціями

У Криму проходить голосування за так званих "губернатора і депутатів" Севастополя

13 вересня 2020, 20:05
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ України різко засуджує протизаконне проведення виборів на території анексованого півострова Крим, які оголошені центральною владою Росії для обрання так званого "губернатора Севастопольської області", а також "народних депутатів облради". Про це повідомляється на сайті прес-служби МЗС.

Росія оголосила вибори "губернатора Севастополя": Україна погрожує санкціями

Так, згідно з позицією української сторони, цей процес є продовженням грубих порушень державної цілісності та суверенітету іншої країни.

"Так звані" вибори губернатора Севастополя "і" довибори депутатів "до так званим" державної ради Республіки Крим "і" сімферопольської місцевої ради "складають грубе порушення Конституції і законодавства України, а також основоположних норм і принципів міжнародного права, в тому числі Статуту ООН , женевської Конвенції від 12 серпня 1949 року про захист цивільного населення під час війни, Гельсінського заключного акта Наради з безпеки і співробітництва в Європі від 1 серпня 1975 року зобов'язань РФ за двосторонніми міжнародними договорами та інших норм міжнародного права ", — зазначено в повідомленні МЗС з детальним переліком усіх міжнародних нормативів, які Кремль зневажає з березня 2014 року.

Крім того зовнішньополітичне відомство попередило всіх учасників "виборчого" процесу в Криму в подальшій кримінальної відповідальності, а лідерів західних країн-союзників закликало посилити санкції проти керівників Росії.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна втратила чверть свого ВВП після того, як Росія фактично зайняла Крим і тимчасово його окупувала.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини