Головна Новини Політика зовнішня політика Росія обурена ЛГБТ-прапорами, які три країни вивісили на посольствах в Москві
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія обурена ЛГБТ-прапорами, які три країни вивісили на посольствах в Москві

МЗС Росії направив ноту протесту в США, Канаду і Британію за "відкриту пропаганду гомосексуалізму" в Москві

28 липня 2020, 01:17 comments1257
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Росії направило ноту протесту в колегіальні відомства США, Канади і Великобританії, які встановили на своїх дипломатичних посольствах в Москві райдужні прапори, що символізують толерантне ставлення до сексуальних меншин і ЛГБТ-спільноти. Про це повідомляє агентство РІА-Новини, посилаючись на депутата Держдуми РФ Василя Піскарьова.

Так, за словами депутата, в нотах зазначено, що дії посольств порушили "положення Віденської конвенції про дипломатичні зносини та національного законодавства Російської Федерації".

Відзначається, що в кінці червня посольство США в Росії розвісило прапор ЛГБТ на будівлі в Москві, що було приурочено до Дня веселкового прапора — 25 червень 1978 року він вперше використаний під час гей-прайду в Сан-Франциско. Акцію майже в той же час підхопили і дипломати з московських посольств Канади та Великобританії.

У Росії це назвали зовнішньої провокацією і "агресивною ЛГБТ-пропагандою", а іноземних послів запропонували оштрафувати.

Не залишився в стороні від інциденту і прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков, який зазначив, що з вікон Кремля прапорів не видно, але російське керівництво обов'язково вживе заходів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в "Слузі народу" також ініціювали законопроект, який передбачає більш жорстке покарання за пропаганду гомосексуалізму.

Росія обурена ЛГБТ-прапорами, які три країни вивісили на посольствах в Москві



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини