Головна Новини Політика зовнішня політика Росія не відводить від Києва війська, а переміщує їх для нового наступу – Пентагон
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія не відводить від Києва війська, а переміщує їх для нового наступу – Пентагон

Джон Кірбі заявив, що РФ робить передислокацію своїх сил

29 березня 2022, 23:46
Поділіться публікацією:

Як стверджує Міністерство оборони США, той факт, що певна кількість російських підрозділів відійшла від столиці протягом останнього дня, ніяк не можна назвати деескалацією. Про це під час брифінгу наголосив  спікер Пентагону Джон Кірбі, інформує CNN.

Росія не відводить від Києва війська, а переміщує їх для нового наступу – Пентагон

У Пентагоні не вірять заявам Кремля (фото з відкритих джерел)

Як зазначив прессекретар американського оборонного відомства, російська влада робить передислокацію  своїх сил, аби використати їх для наступу на інших  територіях  України.  За його словами,  не потрібно піддаватись  заявами РФ "нібито про відведення військ".

"Ми вважаємо, що це переміщення, а не реальне відведення, і що ми всі повинні бути готові до великого наступу на інші території України. Це не означає, що загроза Києву закінчилася. Ніхто не повинен обманювати себе недавніми заявами Кремля про те, що він раптом скоротить військові атаки під Києвом, або будь-якими повідомленнями про те, що він збирається вивести всі свої сили", –  заявив Кірбі.

Прессекретар Пентагону підсумував, що російські підрозділи після  переміщень  взяли напрям більше на північ, але яке кінцеве їх призначення — невідомо. 

"Ми оцінюємо, що це, швидше за все, перепозиціонування, яке буде використано деінде в Україні. Де саме, ми не знаємо", – резюмував Кірбі.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що  "Вагнерівці" розгортають свої сили на сході України.Бойовики російської приватної військової компанії "Вагнера" розгортають свої сили на східних територіях України. Таким способом Росія планує компенсувати невдачі, яких зазнала армія РФ. За прогнозами аналітиків, для бойових дій РФ залучить понад 100 найманців. Також можуть бути залучені й ватажки організації.  

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини