Головна Новини Політика зовнішня політика Росія намагалась зняти Крим з порядку денного ЮНЕСКО - Єрмак
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія намагалась зняти Крим з порядку денного ЮНЕСКО - Єрмак

На засіданні повинні були продовжити обговорення щодо моніторингу ситуації в Криму

14 жовтня 2021, 23:30
Поділіться публікацією:

Росія намагалась докласти колосальних зусиль, аби Крим не стояв на порядку денному ЮНЕСКО. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Росія намагалась зняти Крим з порядку денного ЮНЕСКО - Єрмак

Андрій Єрмак, фото з відкритих джерел

Відбулося голосування Виконавчої ради ЮНЕСКО. На засіданні повинні були продовжити обговорення, щодо моніторингу ситуації в Криму. Росія зробила усе можливе аби питання Криму зняти з порядку денного, каже Андрій Єрмак. Україна запустила голосування по включенню питання до обговорення. Росія внесла пропозицію проти. У підсумку Україна отримала перевагу у голосах 16 проти 11. Голова Офісу президента подякував усім, хто підтримав це рішення. 

"Символічно, що це відбулося у День захисників та захисниць України. Наша дипломатія є набагато сильнішою, коли за її спиною стоять наші воїни", — говорить Андрій Єрмак.

Тепер питання Криму буде підійматися на засіданнях ЮНЕСКО і надалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль перетворює Крим на ядерний відстійник. У Кремлі все більше відстоюють "принцип деескалації" у своєму ядерному шантажі. Відповідну політику Москва проводить, починаючи з 1999 року. Таку заяву зробив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов. 

Кирило Буданов впевнений, що з кожним роком ситуація з екологією в Криму буде ускладнюватися. Вся проблема в тому, що Москва має намір розмістити в окупованому Криму установки по збагаченню урану. Все це свідчить про одне — через кілька років Крим може перетворитися на справжній ядерний відстійник. Голова ГУР зазначив, Росія і далі використовує тактику Холодної війни, коли намагається такими тактичними маневрами загрожувати своїм сусідам. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини