Головна Новини Політика зовнішня політика Росія на кордоні України: Резніков пояснив мотиви Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія на кордоні України: Резніков пояснив мотиви Путіна

Віцепрем'єрміністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков оцінив дії Росії поблизу кордонів України

22 квітня 2021, 17:43
Поділіться публікацією:

Активізація Росії поблизу кордонів України та на окупованій території покликана відволікти від внутрішніх проблем, що загострюються в РФ. Таку думку висловив віцепрем'єрміністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв’ю "Українській правді".

Росія на кордоні України: Резніков пояснив мотиви Путіна

Війна в Україні. Фото з відкритих джерел

Він зізнався, що не очікував такого маневру з боку Росії з огляду на тезу про "іхтамнєт" та невизнання окупації Криму й ОРДЛО.

На думку Резнікова, ідея Росії – це федералізація України. За його словами, РФ намагається створити неспокійну зону, завадити Україні вступити в НАТО та ЄС, залишивши її лише сателітом Росії.

Демонстрація військової потужності з боку Росії, зазначає Резніков, нагадує анексію Криму. Ця "акція" дала свої рейтинги президенту Володимиру Путіну.

"Але той ефект уже почав "танути", — вважає Резніков. — Нині відбуваються зрозумілі процеси в Російській Федерації, починаючи від збудження на вулицях Хабаровська, історії з Навальним, майбутніх виборів у Держдуму восени..."

Резніков повідомив, що політична сила Путіна втрачає рейтинги.

"Це як у класичному фільмі "Хвіст, який крутить собакою" – війна як засіб підвищення рейтингів, — навів приклад Резніков. — Тому демонстрація того, що вони потужні й сильні, мені здається, є відволіканням від внутрішнього порядку денного".

Нагадаємо, радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович сказав, коли Росія перейде в активну фазу дій біля українських кордонів.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", президент Білорусі Олександр Лукашенко 22 квітня здійснює робочий візит до Російської Федерації. Експерти спрогнозували, який результат дасть зустріч лідерів Білорусі та Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини