Головна Новини Політика зовнішня політика Росія може розмістити ядерну зброю в Криму: як реагує Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія може розмістити ядерну зброю в Криму: як реагує Україна

Україна вже веде переговори з міжнародними партнерами, щоб протистояти Росії

14 серпня 2021, 10:29
Поділіться публікацією:

У Російської Федерації є нові плани на анексований Кримський півострів. Скоріш за все, на окупованій території можуть почати зберігати ядерну зброю. За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, Україна вже готується дати дипломатичну відсіч подібному рішенню.

Росія може розмістити ядерну зброю в Криму: як реагує Україна

Дмитро Кулеба про ядерну зброю Росії в Криму. Фото з відкритих джерел

Як пояснив чиновник під час брифінгу в п'ятницю, 13 серпня, переміщення російської ядерної зброї в Крим є глобальною загрозою. При цьому враховуються не тільки українські, а й міжнародні інтереси.

"Будемо використовувати всі можливості для стримування Росії", — стверджує Дмитро Кулеба.

Дипломат запевняє, що українська влада вже почала інформування іноземних урядів про ймовірні плани Російської Федерації. У своїх висновках Україна робить посилання на інформацію, отриману від зовнішньої розвідки.

Вся річ у тім, що влітку 2021 року на території Кримського півострова почалися роботи з установки ймовірних носіїв ядерної зброї. Також у Криму реконструюють радянські сховища для боєголовок.

При цьому російські політики стверджують, що не мають наміру переміщати настільки важливу зброю на півострів, адже це не зовсім рентабельно. Однак імовірність таких дій все ще зберігається на досить високому рівні, що не може не турбувати як Україну, так і цивілізовану світову спільноту.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому глава окупаційної влади Криму вважає, що Володимир Зеленський може втекти з України. Через що українському президентові не пропонують як "притулок" його нерухомість на окупованому півострові, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, як Кремль відреагував на нещодавні заяви невизнаного білоруського лідера Олександра Лукашенка про ймовірний час визнання Криму російським.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ад

14 серпня 2021, 09:50

Скорее всего, оно уже там есть - и достаточно давно...


Новини