Головна Новини Політика зовнішня політика Росія може повторити на Донбасі "грузинський сценарій" 2008 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія може повторити на Донбасі "грузинський сценарій" 2008 року

У Міноборони України заявили, що Росія може повторити на Донбасі сценарій війни в Грузії 2008 року

14 квітня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

У Міністерстві оборони України заявили, що Росія може планувати повторення сценарії війни в Грузії 2008 року на Донбасі. Тоді Грузія позбулася території Південної Осетії, яку не може повернути до цього часу. Про це повідомив міністр оборони Андрій Таран, передає прес-служба Міноборони.

Росія може повторити на Донбасі "грузинський сценарій" 2008 року

Вiйська РФ

За його словами, про такі наміри країни-агресора говорить масова роздача російських паспортів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Він зазначив, що вперше з моменту розвалу СРСР в 1991 році біля кордонів України зафіксовано таке масове розгортання військової сили з боку Росії.

Міністр заявив, що для повторення грузинського сценарію Росія може влаштувати провокації для того, щоб звинуватити українську армію у вбивстві мирних жителів, тим більше тих, кому вже видані російські паспорти, а таких там понад 400 тисяч.

Таран заявив, що найсильнішим важелем впливу на Кремль, який не дозволить посилити агресію проти України, стане отримання нашою країною плану дій щодо членства в НАТО.

Довідка: останнім часом Росія масово стягує війська до східних кордонів України і на територію тимчасово окупованого Криму. Чиновники Кремля роблять агресивні заяви на адресу нашої країни і загрожують розвалом держави. Російські пропагандисти відкрито обговорюють війну з Україною і кажуть про бомбардування українських міст. Російська агресія в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває з квітня 2014 року. Війні на Донбасі передувала анексія Криму в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Кравчук оцінив можливість масштабної війни з Росією.

Читайте також, про що говорив Джо Байден з Володимиром Путіним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини