Головна Новини Політика зовнішня політика Росія ігноруватиме Нормандський формат: прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія ігноруватиме Нормандський формат: прогноз

Через позицію Росії під питанням як зустріч міністрів закордонних справ, так і очільників держав Нормандського формату

26 жовтня 2021, 13:51
Поділіться публікацією:

У рамках Нормандського формату планується зустріч міністрів закордонних справ, але очільник Росії зустріч на найвищому рівні ігноруватиме, публікує думку експерта агентство "Укрінформ".

Росія ігноруватиме Нормандський формат: прогноз

Нормандський формат - зустріч України, Німеччини, Франції, Росії - фото з мережі

Юлія Осмоловська з Інституту безпеки Східної Європи у ефірі телеканалу "Дом" міркувала над можливістю зустрічі на найвищому рівні. Росія займає жорстку позицію: Україна не виконує рішення Паризького саміту 2019 р., а саме – не виконує Мінські домовленості, тому зустріч не має змісту. Єдина можлива поступка – спілкування на рівні міністрів закордонних справ.

Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ, інформував, що тривають перемовини щодо встановлення дати зустрічі. Міністри Німеччини та Франції спільно з Україною намагаються підібрати оптимальний час, сподіваючись, що представник Росії також знайде час у своєму графіку.

Німеччина – одна з країн Нормандського формату – наразі переживає політичні збурення. Ангела Меркель незабаром передаватиме справи новому канцлеру, тому зараз підводить підсумки своєї багаторічної роботи в правительстве ФРН. Однак, говорить експертка, все ж відбулась  телефонна розмова голів трьох країн для визначення стратегії тиску на Росію. Аргументи європейців: потрібно зустрітись і з'ясувати, у чому ж  полягає головна проблема.

Лавров, міністр закордонних справ Росії, на останній прес-конференції нагнітає ситуацію, оголосивши, що Путін навіть зустріч міністрів не гарантував. Він наполягає: президент РФ обіцяв "доручити розглянути" можливість – а це не обіцянка. Докладніше про пояснення Лаврова можна прочитати у статті, розміщеній раніше на сайті видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини